Näkökulma: Liverpool on pahassa kriisissä, eivätkä ongelmat ratkea yhdessä yössä – mestaruudesta turha haaveilla

© Kuva: Getty Images

Valioliigan hallitseva mestari Liverpool pelasi torstaina jo viidennen peräkkäisen liigaottelunsa ilman voittoa, kun merseysidelaisjoukkue kärsi 0-1 -kotitappion häntäpään Burnleylle.

Ottelun ratkaisu nähtiin 83. peliminuutilla, kun Burnley-hyökkääjä Ashley Barnes viimeisteli rangaistuspotkusta pelin ainokaisen.

Burnleyn yllätysvoiton myötä katkesi Liverpoolin käsittämättömän pitkä, peräti 68 liigaottelun mittainen tappioton putki kotikentällä. Liverpool oli hävinnyt edellisen kerran liigaottelun Anfieldilla huhtikuussa 2017, jolloin Crystal Palace kairasi itselleen täydet kolme sarjapistettä.

Pitkän tappiottoman kotiputken katkeaminen varmasti sapettaa Liverpool-leirissä, mutta se on murheista pienin. Suurimmat, ja samalla huolestuttavimmat murheet liittyvät pelillisiin ongelmiin, joihin Jürgen Kloppin on pakko saada pikainen muutos palauttaakseen joukkueensa oikeille raiteilleen.

Ei ideaa, ei paikkoja, ei maaleja

Liverpoolin pelistä on kadonnut punainen lanka, eikä etenkään hyökkäyspelissä ole mitään ideaa. Joukkue viljelee jatkuvalla syötöllä keskityksiä, vaikka pääpeli ei hyökkäystrioon kuuluvien pelaajien (Mané, Firmino, Salah) vahvuus olekaan. Se kuvastaa hyvin sitä, kuinka tuskaista Liverpoolin pelaaminen tällä hetkellä on.

Hyökkäyspään valtavat ongelmat näkyvät myös tilastoissa. Liverpool on pelannut Valioliigassa jo 438 minuuttia ilman maalia. Vastassa on ollut muun muassa West Bromwichin, Newcastlen ja Burnleyn kaltaisia joukkueita.

Näiden otteluiden ja minuuttien aikana Liverpool on luonut 88 maalipaikkaa, mutta laukonut maalia kohti vain 15 kertaa. Vain joka kuudes maalintekoyritys on antanut Liverpoolille edes mahdollisuuden maalintekoon – se on erittäin vähän se. Laukaustarkkuudessa onkin paljon parannettavaa.

Yhdessä yössä eivät näin suuret ongelmat kuitenkaan ratkea, joten jo tässä kohtaa uskallan julistaa, että Liverpool ei ole uusimassa Valioliigan mestaruutta.

Kärki on toki vasta kuuden pisteen päässä, mutta Manchesterin joukkueet, City ja United, ovat tällä hetkellä huomattavasti Liverpoolia vakuuttavammassa vireessä ja onnistuvat huonollakin pelillä kaivamaan täydet sarjapisteet otteluistaan.

Liverpool luisumassa ulos eurokentiltä

Liverpool on tällä hetkellä todella pahassa kriisissä, enkä ole täysin vakuuttunut siitä, että Klopp saa tilannetta ratkottua. Joukkueen suunta on pahasti alaspäin eikä nykyvireisellä Liverpoolilla ole mitään asiaa ensi kauden europeleihin.

MUTTA JOS Klopp saa joukkuetta heräteltyä, taistelee Liverpool paikasta Mestarien liigaan.

Mico Tuominen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.