Pep Guardiola esitti mielenkiintoista ratkaisua Valioliigaan: ”Pitää tehdä ’super'”

© Kuva: Getty Images

Puheet Euroopan Superliigasta ovat kiihtyneet entisestään, kun englantilaislehti The Times julkaisi laajan raportin siitä, millaista uutta sarjaa Euroopan suurseurat kaavailevat.

Euroopan Superliigan 18-sivuisesta suunnitelmasta paljastui se, että uuteen turnaukseen havitellaan 15 perustajaseuraa ja yhteensä 20 kilpailevaa joukkuetta joka vuodelle.

Yksi osallistujista olisi Manchester City. Joukkue valmistautuu pelaamaan tänään lauantaina kello 19.30 FA Cupin ottelun Cheltenhamia vastaan. Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kommentoi ajatusta Superliigasta FA Cupin ottelun alla.

− Minusta tuntuu, ettei meidän kannata menettää sitä tunnetta, joka paikallisten liigojen tai FA Cupin pelaamisesta tulee, Guardiola aloitti.

Superliigaa pelattaisiin keskellä viikkoa Mestarien liigan tilalla. Pelipäivät olisivat arkisin, kun taas paikallisia sarjoja voitaisiin pelata viikonloppuisin. Guardiola toivoi, että kansalliset liigat säilyisivät, mutta koki, että muutoksia pitäisi tehdä.

− Kaikkia liigoja Euroopassa pitäisi yrittää vahvistaa. Vähemmän joukkueita ja parempaa kilpailua. Parempi Mestaruussarja, Ykkösliiga, Kakkosliiga ja Valioliiga pienemmällä joukkuemäärällä. Laatu ennen määrää, Guardiola sanoi.

Valioliiga on ollut tällä kaudella kärjen ja keskikastin osalta tasainen, mutta sarjataulukon peräpäässä muutama joukkue on jäänyt pahasti kyydistä.

− Valioliigasta pitää tehdä ”super”. Siihen tarvitaan joukkuemäärän vähentämistä, Guardiola totesi.

Lähde: Reuters


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.