Sãopaulolainen Palmeiras matkaa kuudentena ja viimeisenä joukkueena ensi viikolla alkavaan seurajoukkueiden MM-turnaukseen Qatariin. Palmeirasin paikka varmistui, kun se kukisti ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” Copa Libertadoresin loppuottelussa toisen brassiseura FC Santosin 1-0. Dramaattisen loppuottelun kuvasatoa voi katsella tästä aiemmasta jutustamme.

Ottelu pelattiin Rio de Janeiron maailmankuululla Maracanãlla, koronapandemiasta johtuen vain 2 500 katsojan läsnäollessa. Finaalin ainoa maali syntyi vasta lisäajan yhdeksännellä minuutilla. Maalin puski 25-vuotias Breno Lopes, joka nousi vasta marraskuussa ensimmäisen kerran urallaan pääsarjatasolle. Lopesilla on pelattuna nyt 12 Brasilian Serie A -ottelua, ja niissä tehtynä yksi maali. Finaaliosuma oli siten heittämällä hänen uransa tärkein.

– Palmeiras on tavoitellut tätä titteliä pitkään. Olen erittäin onnellinen, Lopes totesi pelin jälkeen.

Lisäaikaa pelattiin ottelussa pitkään, sillä vain vähän ennen maalin syntyä sivurajalla syntyi käsirysy. Sen seurauksena tuomari ajoi Santosin valmentaja Cucan punaisella kortilla katsomoon.

Palmeiras on kymmenellä kansallisella mestaruudellaan Brasilian menestyksekkäin seurajoukkue, mutta Copa Libertadoresin se voitti vasta toisen kerran. Ensimmäinen mestaruus tuli vuonna 1999 Luiz Felipe Scolarin valmennuksessa.

Palmeirasin mestarijoukkueessa pelaa useita Euroopan suurseuroista tuttuja pelaajia. Kapteeni Gustavo Gómez ja Luiz Adriano ovat pelanneet AC Milanissa, Ramires Chelseassa ja Felipe Melo Juventuksessa. Tulevaisuutta edustaa 18-vuotias laitahyökkääjä Gabriel Veron, jonka kerrotaan kiinnostavan useita englantilais- ja espanjalaisseuroja.

Palmeiras pääsee Bayern Münchenin tavoin suoraan seurajoukkueiden MM-turnauksen välieriin. Siinä se kohtaa voittajan ottelusta, jossa kohtaavat meksikolainen Tigres ja eteläkorealainen Ulsan Hyundai. Bayernin välierävastus tulee ottelusta Al Duhail (Qatar)-Al Ahly (Egypti). Turnaus alkaa 4. helmikuuta, ja siitä voi lukea lisää täältä.

Lähde: Transfermarkt