Tulinen sanasota! – Mitä entiset joukkuetoverit Zlatan Ibrahimovic ja Romelu Lukaku huutelivat toisilleen Milanon derbyssä?

© Kuva: Getty Images

Milanon derbyt tuppaavat usein olemaan kiivaita otteluita, joissa tunteet nousevat pintaan. Varsinkin, jos kyseessä on kerrasta poikki -luonteinen cup-kohtaaminen. Tiistaina jatkopaikan cup-taiston jälkeen lunasti Inter Christian Eriksenin lisäajan vapaapotkusta tekemällä 2-1-voittomaalilla (lue raportti ottelusta).

Kaikkein eniten on kuitenkin puhuttanut joukkueiden tähtihyökkääjien, AC Milanin Zlatan Ibrahimovicin ja Interin Romelu Lukakun kiivas verbaalinen yhteenotto ensimmäisen puoliajan lopuksi. Molemmat pelaajat saivat tuomarilta tilanteesta varoituksen, eikä nahinan äityminen fyysiseksikään ollut kaukana, sillä vain omat pelikaverit saivat pidettyä Lukakun poissa Zlatanin kimpusta.

Ruotsalaishyökkääjä Zlatanin toinen puoliaika ei lopulta vanhentunut kuin reilut 12 minuuttia, kun hän sai toisen varoituksensa rikottuaan keskikentällä Aleksandar Kolarovia. Zlatanista tuli antisankari, ja Lukakusta sankari, kun hän viimeisteli 71. minuutilla Interille tasoituksen. Milanin johtomaalin oli tehnyt avausjaksolla juuri Ibrahimovic, joten maalit menivät riitapukarien kesken tasan.

Mitä kinastelussa sitten puolin ja toisin oikein huudeltiin? Zlatan ja Lukaku pelasivat yhdessä Manchester Unitedissa kaudella 2017-2018, joten oli melko erikoista, kuinka entiset joukkuetoverit lämpenivät noin reippaasti. Sananvaihdon sisältöä on arvuuteltu Football-Italian sivuilla, ja onpa osa huuteluista tallentunut selvästi kuultaviksi myös videokameroille.

Rai Sportin mukaan provosoinnin aloitti 39-vuotias Zlatan Ibrahimovic. Rai Sportin lainaamat ”Inter-lähteet” kertoivat Zlatanin loukanneen Lukakua ankarasti, ja niinpä tämän lähteneen ruotsalaisen kanssa kasvotusten. Lukakun kerrotaan vastanneen Zlatanille ”älä naura minulle”, jolloin Ibrahimovic vastasi ”anna tulla sitten vaan”, ja virnisti zlatanmaisesti päälle.

Erotuomari Paolo Valeri nosti molemmille varoituksen, mutta sekään ei riittänyt rauhoittamaan tilannetta, vaan Lukaku yritti päästä nopeasti pukukoppiin luikkineen Ibrahimovicin kimppuun taukovihellyksen soitua.

Lukakun kerrotaan alun perin hiiltyneen, kun Ibrahimovic huusi tälle ”Okei, soita äidillesi”. Tämän jälkeen hän karjui ”Go do your voodoo shit”, vapaasti suomennettuna ”Mene tekemään voodoo-soopaasi”. Tämä huuto tallentui selkeästi myös allaolevalle videolle. Vahvistamattoman lähteen mukaan Zlatan lisäsi tämän useasti toistamansa huudon päätteeksi myös loukkauksen ”pikku aasi”.

Lukaku puolestaan vastasi Ibrahimovicille: ”Haistakaa v*ttu sinä ja vaimosi, haluatko puhua äidistäni?”

Zlatanin huuto herätti nopeasti epäilyn rasistisesta solvaamisesta, joka poikisi melko varmasti myös lisäpelikieltoa. Hyökkääjä on kuitenkin tiettävästi kiistänyt rasistiset tarkoitusperät. Voodoo-kommentti liittyy kaiketi tapaukseen ajalta, kun Lukaku pelasi vielä Evertonissa.

Tammikuussa 2017 Evertonin pääosakkeenomistaja Farhad Moshiri kertoi Lukakun kieltäytyneen aiemmin jatkosopimuksesta ”voodoo-viestin takia”.

– Tarjosimme hänelle Chelseaa parempaa sopimusta ja hänen agenttinsa tuli Finch Farmille allekirjoittamaan sitä. Kaikki oli valmiina ja joitain toimittajia ulkopuolella, mutta sitten Rom soitti kesken kokouksen äidilleen, Moshiri kertoi tuolloin.

– Hän sanoi olleensa pyhiinvaellusmatkalla Afrikassa tai jossain, ja kertoi saaneensa voodoossa viestin, että hänen pitäisi mennä Chelseaan.

Lukaku kuitenkin kiisti tuolloin tarinan todenpitävyyden ja siirtyikin Chelsean sijaan Manchester Unitediin. Hän uhkasi tuolloin Moshiria oikeustoimilla väitteiden johdosta. Vaikka belgialaisen edustajat kertoivat, ettei voodoo näyttele katolisen Lukakun elämässä minkäänlaista roolia, näyttää Ibrahimovic tallentaneen tapauksen visusti mieleensä ja käyttäneen sitä nyt Lukakua vastaan.

AC Milanin valmentaja Stefano Pioli ei lähtenyt syyttämään Zlatania tappiosta ja huutelusta, vaikka kertoikin alivoiman olleen ”ainoa ero” milanolaisseurojen välillä.

– (Zlatanin ja Lukakun välinen) Tilanne vaikutti peliin, sillä ensimmäinen keltainen kortti johti toiseen. He ovat kaksi aikuista, jotka sanoivat toisilleen jotain. En tiedä, mitä. Sellaista sattuu, mutta meidän täytyy katsoa eteenpäin.

– Kymmenellä pelatessamme ottelu oli paljon vaikeampi. Annoimme heille myös rankkarin helpon rikkeen myötä. Ottelu oli tasainen, ja ainoa ero oli, että pelasimme yhdellä pelaajalla vähemmän, Pioli jatkoi.

Lähde: Football-Italia

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!