Bayern München on lähettänyt hyökkääjä Joshua Zirkzeen ja toppari Chris Richardsin lainalle loppukaudeksi.

Hollantilaisen Zirkzeen, 19, uusi seura on Parma ja yhdysvaltalainen Richards, 20, suuntaa Hoffenheimiin.

Zirkzee saattaa jäädä Italiaan pysyvästi, sillä hänen lainasopimukseensa on sisällytetty osto-optio, joka on lehtitietojen mukaan noin 15 miljoonaa euroa. Optio on lunastettavissa vain, jos Parma säilyttää sarjapaikkansa. Joukkue on tällä hetkellä Serie A:ssa viimeistä edellisenä.

Hollannin nuorisomaajoukkueissa tehoja tehtaillut Zirkzee on pelannut Bayernin ykkösmiehistössä 17 ottelua ja tehnyt neljä maalia. Müncheniläisten urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić sanoo seuran sivuilla, että Zirkzee on ottanut suuria askelia eteenpäin Bayernissa, mutta nyt hänen on aika saada enemmän vastuuta pääsarjatason peleissä.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että hän voi auttaa Parmaa eteenpäin.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
Joshua #Zirkzee has left #FCBayern to sign on loan for Serie A side Parma Calcio until the end of the season.

➡️ fc.bayern/ZirkzeeLoan

Richards on pelannut Bayernin organisaatiossa 2,5 vuoden ajan ja esiintynyt seuran edustusjoukkueessa kahdeksan kertaa. Hallitsevan Saksan mestarin toiveissa on, että topparilupaus saa kauden jälkimmäisellä puoliskolla enemmän kokemusta liigatason peleistä.

– Chris on mahtava lahjakkuus. Hän oli reservijoukkueemme keskuspuolustuksen huippusuoriutuja 3. Ligassa ja hän on kerännyt kokemusta ykkösjoukkueesta, jopa Mestarien liigassa. Päätimme yhdessä, että Chris käyttää kuukautensa Hoffenheimissa kehityksensä seuraavaan vaiheeseen. Olemme varmoja, että Hoffenheim saa häneltä paljon, kommentoi Salihamidžić.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
"Taking the next steps in my development" - Richards joins Hoffenheim on loan 🤝

ℹ️ fc.bayern/richards_tsg_l…

#MiaSanMia @eastmamba