Bayern Münchenin superlupaus teki ison päätöksen – valtava takaisku Englannille

© Kuva: Getty Images

Tiistai-iltana ensimmäisen Mestarien liiga -maalinsa viimeistellyt 17-vuotias Jamal Musiala on pitkään joutunut pohtimaan yhtä elämänsä isointa päätöstä. Musialalla on mahdollisuus edustaa tulevaisuudessa Saksan tai Englannin A-maajoukkuetta. Nyt kaikkien aikojen toiseksi nuorin maalintekijä Mestarien liigassa kertoo päätöksensä taustoja.

Saksassa syntynyt, mutta jo seitsemän vuoden ikäisenä äitinsä opiskelujen perässä Englantiin muuttanut Musiala ei aluksi ymmärtänyt sanaakaan mitä hänelle puhuttiin. Myöhemmin hän oppi helpomman keinon kommunikoida muiden nuorten kanssa.

– Aluksi kommunikoin vain erilaisilla eleillä. Koulussa opin pikku hiljaa kieltä paremmin. Siellä minut otettiin hyvin vastaan. Myöhemmin opin uuden tavan kommunikoida, se oli helpompaa. Jalkapallo on universaali kieli, jota ymmärretään Englannissa todella hyvin, Jamal kertoi The Athleticille.

Musiala pelasi alkuun paikallisen Central Cityn riveissä, ennen kuin Chelsea värväsi nuorukaisen. Kahdeksan Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen nuorukainen tunsi olonsa englantilaiseksi.

– Englanti on koti minulle. Minulla on sydän Englannille ja sydän Saksalle, siksi päätös on ollut niin vaikea. Olen tuskaillut sen kanssa kuukausia.

Musiala on edustanut molempien maiden nuorisomaajoukkeita. Lopulta päätös syntyi synnyinmaa Saksan eduksi.

– Mietin asiaa kauan. Kumpi olisi parempi vaihtoehto? Missä olisi paremmat mahdollisuudet päästä pelaamaan? Lopulta pitkään pääni sisällä ollut tunne vain toi ratkaisun. Valitsin synnyinmaani Saksan. Se oli todella vaikea päätös, Jamal paljasti Athleticille.

Bayern Münchenin joukkuekaverit Joshua Kimmich ja Serge Gnabry tekivät myös osansa. Saksalaiskaksikko painosti Jamalia oikean valinnan suhteen. Myös Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw tapasi tammikuussa superlupauksen, minkä jälkeen ilmoitti aikeistaan kutsua hänet joukkueen mukaan maaliskuussa.

Perjantaina 18 vuotta täyttävä Jamal Musiala allekirjoittaa myös tällä viikolla ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Se pitää tulevaisuuden tähden ainakin vielä muutaman vuoden Saksan suurimmassa seurassa.

Musiala ei unohda vuosiaan Englannissa ikinä ja haluaa kiittää vanhaa seuraansa Chelseaa sekä Englannin jalkapalloliittoa.

– He ovat kuin perhettä minulle. Olen varma, että he ajattelevat samalla tavalla. Ilman nuorempana saamiani kokemuksia en olisi tässä tilanteessa juuri nyt.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.