Etuajassa kentille palanneen Joel Pohjanpalon nilkka oli liian vahva ruuville: ”Se meni rikki”

© Kuva: Getty Images

Lauantaina koettiin Bundesliigassa iloinen hetki, kun Joel Pohjanpalo palasi kentille marraskuussa syntyneen nilkkavammansa jäljiltä. Pohjanpalo pelasi noin varttitunnin, kun hänen joukkueensa Union Berlin pelasi 1-1-tasapelin Borussia Mönchengladbachin kanssa.

Vaikka suomalaishyökkääjä ei kovin isoja minuutteja vielä pelannutkaan, oli paluu tositoimiin helpotus lähes kolmen kuukauden huilin jälkeen. Saksalaismedia kyseli Pohjanpalon mietteitä tiistaina, ennen kaikkea loukkaantumista koskien. Onhan Pohjanpalo ehtinyt kärsiä urallaan jo jalkavammoista yli yhden jalkapalloilijan tarpeen.

Tällä kertaa vamma ei kuitenkaan ollut yhtä paha kuin vuonna 2018 jopa uran jatkumista uhannut nilkkavamma. Silloin Pohjanpalon tauko peleistä kesti noin puolitoista vuotta, joten muutama kuukausi oli helpompi kestää. Tuorein vamma oli ”helppo korjata”, hyökkääjä kertoi medialle.

– Kukaan ei tiedä, miksi jalkaan tuli taas murtuma. Lääkärit tutkivat asian, ja kehossa on kaikki täydellisesti. Se on vain huonoa tuuria, eikä sille mahda mitään, Pohjanpalo luonnehti.

Pohjanpalon Bulgaria-maaottelussa murtunut nilkka leikattiin Krefeldissä, hän kuntoutti jalkaansa Leverkusenissa ja palasi tammikuun puolivälissä Berliiniin. Alun perin toipumisessa arveltiin kestävän pidempään, joten oli mukavaa vaihtelua, että Pohjanpalon paluu tapahtui vaihteeksi etuajassa. Pelaamaan hän pääsi vain viikko joukkueharjoituksiin palaamisen jälkeen.

– Kaikki on sujunut erittäin hyvin ja erittäin nopeasti. Kaikki tuntuu hyvältä, eikä minulla ole mitään ongelmia, Pohjanpalo myhäili.

Nilkassa on murtuman jäljiltä kaksi seitsemänsenttistä ruuvia, ja kolmaskin oli alun perin tarkoitus laittaa.

– Se meni kuitenkin rikki. Luu oli liian vahva, eikä se mahtunut sisälle, Pohjanpalo naurahti.

Ruuvit poistetaan mahdollisesti jalasta kesän EM-kisojen jälkeen, tai sitten ne jopa jäävät nilkkaan. Kiirettä ei ainakaan ole. Joka tapauksessa Pohjanpalo vakuuttaa olevansa erittäin tyytyväinen oloonsa Union Berlinissä. Sopimus Leverkusenin kanssa ulottuu vuoteen 2022, mutta Unionilla on Pohjanpaloon osto-optio. Sen käyttämisestä Pohjanpalo ei vielä osannut sanoa.

– Se kysymys tulee vielä vähän liian aikaisin.

Pohjanpalo teki ennen loukkaantumistaan Union Berlinille kaksi maalia kuudessa bundesliigaottelussa, molemmat vaihdosta sisään tultuaan. Joukkueen hyökkäyskalustosta on loppukauden sivussa Anthony Ujah, jonka polvi leikataan keskiviikkona uudestaan. Tammikuun siirtoikkunassa ryhmään on kuitenkin tullut myös kaksi uutta hyökkääjää: Slavia Prahasta tullut Petar Musa ja Bayern Münchenin reservijoukkueesta saapunut Leon Dajaku. Pohjanpalo ei ole kilpailutilanteesta huolissaan.

– Leon on aivan erilainen hyökkääjä kuin minä, ja Petar oli vasta tänään ensimmäisen kerran harjoituksissa. Hyökkääjän pelipaikalla tilanne on aina aivan yksinkertainen: Hän, joka ampuu maaleja, pelaa.

Lähde: Kicker


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.