Helmikuussa liekehtinyt Teemu Pukki mylläsi Norwichin historiatilastoja – ”En ole ikinä epäillyt häntä”

© Kuva: Getty Images

30-vuotias Teemu Pukki teki sen taas. Suomalainen viimeisteli ottelun avausmaalin jo neljännessä pelissä peräkkäin, kun Norwich voitti sunnuntai-illan ainoassa Mestaruussarjan ottelussa Wycomben maalein 2-0.

Neljän avausmaalin putki on tilastoharvinaisuus sekin. Viimeksi joku Norwichin pelaaja oli onnistunut vastaavassa tempussa vuonna 1998, kun Craig Bellamy teki 1-0-maalin neljässä perättäisessä ottelussa.

Ilmaissiirrolla Norwichiin kesällä 2018 siirtynyt Pukki pelaa seurassa vasta kolmatta kauttaan, mutta seuraikonin asema alkaa olla mahtavalla maalitehtailulla sinetöity. Sunnuntain maali oli Pukille jo 58:s sarjamaali Norwichissa, ja se nosti hänet jaetulle kahdeksannelle sijalle seuran kaikkien aikojen maalitilastossa. Seitsemäntenä oleva John Deehan on enää neljän maalin päässä.

Myös maalit per ottelut -tilastossa Pukki on ollut seurahistorian tehokkaimpia. Suomalainen on tehnyt keskimäärin 0,52 maalia/peli, ollen viidenneksi tehokkain, kun lasketaan vain yli 50 maalia tehneet pelaajat. Kärkipaikkaa pitävät pelaajat pystyivät vain vähän parempaan tahtiin, 0,55 maaliin/peli. Kaiken lisäksi neljä tehokkaampaa pelaajaa pelasivat yli 50 vuotta sitten, jolloin jalkapallossa tehtiin yleisesti ottaen paljon enemmän maaleja ottelua kohti.

Pukin maalin alusti jälleen kerran tuttu mies, 24-vuotias argentiinalainen Emi Buendia. Kyseessä oli jo kauden seitsemän Buendian Pukille syöttämä maali. Kaksikkoa pidetään yleisesti Mestaruussarjan tämän kauden tehokkaimpana hyökkäysduona. Pukki on tehnyt 29 sarjaottelussa (allaolevassa twiitissä ottelumäärä väärin) 18 maalia ja syöttänyt kaksi. Buendian saldo 28 ottelusta on puolestaan yhdeksän tehtyä ja 12 syötettyä maalia.

Pikaista paluuta Valioliigaan tavoitteleva Norwich on voittanut nyt viisi ottelua peräkkäin, ja Pukki on tehnyt näissä peleissä seitsemän maalia, vähintään yhden jokaisessa. Vastaavaan putkeen pystyi Norwichin pelaajista viimeksi Terry Bly peräti 62 vuotta sitten.

Pukki pelasi helmikuussa kaikkiaan seitsemän sarjaottelua, ja sai siis saldokseen seitsemän maalia ja yhden maalisyötön päälle. Olisi miltei ihme, jos ei häntä valittaisi Mestaruussarjan kuukauden pelaajaksi.

Norwichin valmentaja Daniel Farke vakuutteli pelin jälkeen, ettei hänen luottamuksensa suomalaishyökkääjään koskaan horjunut, vaikka kauteen on mahtunut kaksi neljän ottelun maalitonta putkea, ja syyskauden puolella syntyi ”vain” 11 maalia.

– Kun vastustaja makaa syvällä, pitää olla kärsivällinen. Silloin tarvitaan laatupelaajia.

– Teemu Pukki on täällä taas. Hän ei ikinä tee 7-1- tai 8-1-maaleja. Niin tärkeä hän on. Yksikään toinen hyökkääjä ei ole pelannut häntä enempää otteluita viimeisten kahden vuoden aikana, Farke muistutti pelin jälkeen.

– En ole ikinä epäillyt häntä. Hän on mahtava pelaaja.

Norwichin seuraavassa ottelussa keskiviikkona 3. maaliskuuta saatetaan nähdä suomalaishyökkääjien kohtaaminen, sillä Kanarialinnut saa vieraakseen Marcus Forssin Brentfordin. Kyseessä on puhdas kärkiottelu, sillä Brentford on sarjassa toisena, seitsemän pistettä Norwichin takana.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.