Bayer Leverkusen koki ison pettymyksen, kun sen taival Eurooppa-liigan pudotuspeleissä päättyi jo ensimmäisellä kierroksella. Werkself putosi sveitsiläiselle Young Boys Bernille yhteismaalein 3-6.

Young Boys voitti viikko sitten pelatun avausosan Sveitsissä 4-3, ja haki myös Saksasta vierasvoiton maalein 2-0. Young Boysin maalit viimeistelivät toisella puoliajalla Theoson Siebatcheu ja Christian Fassnacht. Leverkusenin suomalainen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky ei pelannut kummassakaan osaottelussa akillesjännevammansa vuoksi.

Myöhäisillan suurin yllätys nähtiin ottelussa Leicester-Slavia Praha. Tshekkiseura haki Englannista 2-0-vierasvoiton, ja pudotti Valioliigassa kolmantena olevan seuran jatkosta samoin yhteismaalein. Maalit tekivät Lukas Provod ja Abdallah Sima.

Iltaotteluissa jatkoon etenivät myös AC Milan, AS Roma, Kiovan Dynamo, Dinamo Zagreb, Manchester United ja Olympiacos.

Belgradin Punainen Tähti tarjosi Milanille täysin tasapäisen vastuksen, mutta putosi jatkosta vierasmaalisäännöllä tämän illan pelin päätyttyä 1-1. Milan teki ottelussa voittomaalinkin, mutta se hylättiin esityön tehneen Zlatan Ibrahimovicin oltua niukasti paitsiossa. Zlatan tuli kentälle vasta tauon jälkeen.

Jo ennen tuota tilannetta Punainen Tähti oli hyvin lähellä johtomaalia, mutta Milanin maalivahti Gianluigi Donnarumma esitti huikean game-saverin. Ensimmäisen osaottelun tapaan serbialaisjoukkue pelasi tämänkin pelin loppuun vajaalla, sillä Marko Gobeljic ajettiin 70. minuutilla toisella varoituksella suihkuun. Lisäajalla tunteet olivat vielä kuumetta, kun espanjalaistuomari Jesús Gil Manzano vihelsi ottelun päättyneeksi juuri ennen vieraiden viimeistä kulmapotkua.

Yksi suomalaispelaaja europelien pudotuspeleissä silti nähdään, sillä Glen Kamaran Rangers eteni aiemmin torstaina Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Rangers kukisti belgialaisen Antwerpenin kilpailun historian runsasmaalisimmassa otteluparissa yhteismaalein 9-5.

Myöhäisotteluiden tulokset (jatkoonmenijä lihavoitu):

AC Milan-Belgradin Punainen Tähti 1-1 (yhteismaalit 3-3)
AS Roma-Braga 3-1 (5-1)
Bayer Leverkusen-Young Boys Bern 0-2 (3-6)
Club Brugge-Kiovan Dynamo 0-1 (1-2)
Dinamo Zagreb-Krasnodar 1-0 (4-2)
Leicester-Slavia Praha 0-2 (0-2)
Manchester United-Real Sociedad 0-0 (4-0)
PSV Eindhoven-Olympiacos 2-1 (4-5)

Aiemmin jatkoon olivat selvinneet Tottenham, Ajax, Arsenal, Molde, Granada, Rangers, Shakhtar Donetsk ja Villarreal. Englannista on siis mukana kolme joukkuetta, Espanjasta, Italiasta ja Ukrainasta kaksi, mutta Saksasta ja Ranskasta ei ainuttakaan.

Neljännesvälieräparit arvotaan perjantaina kello 14. Tässä vaiheessa kilpailua myös saman maan joukkueet voidaan arpoa vastakkain.