Englannin Ykkösliigassa nähtiin tiistai-iltana erikoinen tilanne, kun erotuomari Darren Drysdale lähes puski Ipswichin pelaajaa Alan Judgea.

Ipswichin ja Northamptonin välisessä ottelussa tunteet kuumenivat ottelun loppuhetkillä. Ipswichin laitahyökkääjä Judge murtautui Northamptonin boksiin ja kaatui maahan. Judge oli varma, että tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku, mutta toisin kävi.

Drysdale ei vienyt palloa pilkulle, mikä sai Judgen turhautumaan. Judge käveli kohti Drysdalea ja kritisoi hänen päätöstään. Drysdale ei kuitenkaan perääntynyt, vaan lähti kävelemään uhmakkaasti kohti Judgea. Miehet olivat otsat vastakkain, ja olikin lähellä, ettei erotuomari Drysdale olisi puskenut Judgea. Tilanne oli uhkaava, ja molempien joukkueiden pelaajat tulivat riitapukarien väliin rauhoittamaan tilannetta.

Tilanne on herättänyt brittimedioissa huomiota ja Dysdalea on kritisoitu. Auktoriteettiaan erittäin voimakkaasti käyttänyt Drysdale on myös saanut kiitosta reaktiostaan. Varsinkin, kun tilanteessa ei lopulta käynyt kuinkaan. Drysdale yritti osoittaa Judgelle, kuka kentällä määrää, vaikkakin kyseenalaisin keinoin.

Eleessä oli jotain samaa kuin legendaarisen erotuomarin Pierluigi Collinan otteissa aikoinaan. Collina tunnettiin todella vahvasta auktoriteetista, mikä sai pelaajat kunnioittamaan häntä.

– Kun Collina teki noin, se oli ok, mutta nyt kaikki haluavat potkut tälle tuomarille. Totta puhuen tuomarit saavat pelaajilta todella paljon solvauksia jokaisessa pelissä, ja oletetaan, etteivät tuomarit koskaan anna takaisin, Instagram-käyttäjä Tom Williams kommentoi tapausta.

Ottelun lopussa Drysdale näytti vielä Ipswichin keskikenttäpelaaja Flynn Downesille punaista korttia. Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

Sky Sports julkaisi Instagram-tilillään uhkaavasta tilanteesta videon. Voit katsoa videon alta. Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sky Sports (@skysports) jakama julkaisu

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

BBC Sport

@BBCSport
Referee Darren Drysdale locked heads with Ipswich midfielder Alan Judge in an extraordinary exchange during their goalless League One draw with Northampton.

More ⤵ #bbcefl #bbcfootball