Saksan kanssa vuoden 2014 maailmanmestaruuden voittanut keskikenttäpelaaja Sami Khedira siirtyy Juventuksesta Hertha Berliniin.

Khedira, 33, pelasi viimeksi kotimaansa pääsarjassa vuosina 2006-2010 edustaessaan kasvattajaseuraansa Stuttgartia. Sittemmin hän on pelannut menestyksekkäästi Real Madridissa ja viimeksi Juventuksessa. Maailmanmestaruuden lisäksi Khedira on voittanut urallaan muun muassa viisi Italian mestaruutta ja kertaalleen Espanjan La Ligan sekä Mestarien liigan.

Kuluvalla kaudella Khedira ei ole pelannut vielä otteluakaan. Juventus halusi lehtitietojen mukaan hänestä eroon jo viime kesänä, mutta Khedira jäi torinolaisseuraan, jossa hänet jätettiin pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

– Saamme Sami Khedirassa huippupelaajan, joka on pelannut joissain Euroopan suurimmissa seuroissa. Hän auttaa meitä välittömömästi kokemuksellaan Mestarien liigasta, Serie A:sta, La Ligasta ja maajoukkueesta MM- ja EM-kisoissa, kommentoi Hertha Berlinin urheilutoimenjohtaja Arne Friedrich seuran sivuilla.

– Hertha näki merkittävästi vaivaa hankkiakseen minut ja tarjotakseen minulle mahdollisuuden palata Bundesliigaan. Olen kiitollinen siitä, enkä malta odottaa, että pääsen sinivalkoinen paita ylläni kentälle ensimmäistä kertaa, jatkoi Khedira.

Kaikkiaan Khedira on voittanut urallaan 19 pokaalia ja esiintynyt Saksan A-maajoukkueessa 77 kertaa edustaen maataan viidessä arvoturnauksessa.

Hertha BSC (EN)

@HerthaBSC_EN
🏆 World Cup
🏆 Champions League
🏆 Bundesliga
🏆 La Liga
🏆🏆🏆🏆🏆 Serie A
🏆🏆 Copa del Rey
🏆🏆🏆 Coppa Italia

That's quite the CV, @SamiKhedira! 😳

#DeadlineDay #HaHoHe