Puolustus täyttä rautaa! Uskomaton tilasto kertoo kaiken oleellisen Helmarien ylivoimasta

© Kuva: Getty Images

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue päätti tiistaina EM-karsintansa komeaan 5-0 -murskavoittoon Kyprosta vastaan. LUE OTTELURAPORTTI TÄSTÄ.

Helmarien karsinnat sujui täydellisyyttä hipoen, sillä kahdeksasta ottelusta Anna Signeulin luotsaama ryhmä voitti peräti seitsemän ja pelasi kerran tasan. Samalla tehtiin suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Suomi pelaa arvokisakarsinnat tappioitta.

Helmarit teki EM-karsinnoissa yhteensä 24 maalia, eli keskiarvolta kolme maalia ottelua kohden. Helmarien ylivoimaisesti tehokkain pelaaja oli Linda Sällström, joka teki huimat kymmenen maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Sällström sijoittui maalimäärällään koko EM-karsintojen maalipörssissä jaetulle kakkossijalle.

Vaikka maaleja syntyi karsintojen aikana kuin liukuhihnalta, täytyy esiin nostaa myös rautaisa puolustus. Helmarit päästi kahdeksassa karsintaottelussa yhteensä vain kaksi maalia. Helmarien maalinsuulla kaikissa karsintaotteluissa pelannut Tinja-Riikka Korpela joutui kaivamaan palloa selkänsä takaa ainoastaan kerran 360 peliminuuttia kohden.

Ja mikä uskomattominta, kumpikaan näistä kahdesta maalista ei ollut pelitilannemaali vastustajan tekemänä.

Lokakuussa 2019 Helmarit kaatoi Albanian maalein 8-1. Tuossa ottelussa Albanian tekemä maali merkattiin suomalaispelaaja Natalia Kuikan omaksi maaliksi. Portugali sentään teki itse maalinsa marraskuussa 2019 pelatussa karsintaottelussa, mutta Claudia Neton maali syntyi rangaistuspotkusta.

Helmarien karsintataival oli kaikin puolin uskomaton, ja karsinnoista irtosi se tärkein, eli kisapaikka ensi vuoden EM-lopputurnaukseen. EM-kisat pelataan Englannissa 6.–31. heinäkuuta.

Ja vielä kerran, ONNEA HELMARIT!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.