Marseillen päävalmentaja André Villas-Boas ilmoitti tiistaina, että hän on tarjoutunut eroamaan, koska seura hankki pelaajan, jota hän ei halunnut.

Ranskan suurseura tiedotti maanantaina, että se on lainannut keskikenttäpelaaja Olivier Ntchamin loppukaudeksi Celticistä. Hankinta tapahtui kuitenkin vastoin portugalilaisvalmentajan tahtoa.

– Se ei ollut minun päätökseni. Se oli nimenomaan pelaaja, jolle sanoin ei. En ollut tietoinen siitä. Sain tietää siitä hankinnasta, kun heräsin ja menin Marseillen etusivulle, sanoi Villas-Boas Get French Football Newsin mukaan lehdistötilaisuudessaan.

– Tarjouduin eroamaan sanomalla, että en ole yhtä mieltä urheilullisesta strategiastamme. Seurajohto ei ole vielä vastannut minulle.

– En halua rahaa, haluan vain lähteä. Tämä seura on kokenut jo kaksi tai kolme vuotta satunnaisuutta siirtojensa osalta, enkä minä voi hyväksyä sitä.

Marseillen ja Rennesin oli tarkoitus kohdata viime viikonloppuna Ligue 1:ssä, mutta sarjaottelua jouduttiin siirtämään, koska satoja Marseillen ultrakannattajia protestoi seuran puheenjohtajaa Jacques-Henri Eyraudia vastaan hyökkäämällä väkivaltaisesti seuran harjoituskeskukseen.

Tiedotteessaan Marseille kertoi, että harjoituskeskuksesta varastettiin tavaraa, ajoneuvoja vaurioitettiin ja viisi puuta poltettiin poroksi. Vahinkoja syntyi seuran mukaan satojen tuhansien eurojen edestä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Football Daily

@footballdaily
The French league postponed Marseille's home game against Rennes just three hours before kick-off on Saturday after angry Marseille fans marched to the club's training complex to protest against poor results

Villas-Boas sanoi, että ultrakannattajien hyökkäys meni rajojen yli, mutta portugalilaisluotsin mukaan hänen eroamispyyntönsä ei johdu siitä. Hän lisäsi myös, että aikoo ilmoituksestaan huolimatta jatkaa Marseillen valmentajana, kunnes seurajohto pyytää häntä lähtemään.

– Nyt keskityn Lensiin (keskiviikkona pelattavaan seuraavaan otteluun). Minusta he ovat vuoden joukkue. Me emme pysty valmistautumaan siihen parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Ja minä aion jatkaa siihen asti, kunnes seurajohto pyytää minua lähtemään.

– Tällä ei ole mitään tekemistä viikonlopun tapahtumien kanssa. Tämä liittyy urheilulliseen puoleen.

– Odotan vastausta seurajohdolta, ja jos se on kieltävä, niin me jatkamme. En halua seuran rahoja, tai Frankin (McCourt, seuran omistaja) rahoja. Haluan yksinkertaisesti vain lähteä. Haluan tehdä tämän selväksi teille.

Villas-Boas tarkensi, että häntä ärsyttää, miten Marseille hankki Ntchamin korvaajaksi Hertha Berliniin siirtyneelle Nemanja Radonjićille. Hänen mielestään kyseessä on kaksi täysin erilaista pelaajaa.

– Minulla on tunneside Ranskaan ja Provenceen. Minä todella pidin Marseillesta. Minä pidän Marseillesta, mutta olen ammattilainen. Kun joku haluaa antaa minulle kaverin, jolla ei ole mitään samoja ominaisuuksia kuin sillä kaverilla, joka lähti…

– Minä kunnioitan suuresti Jacques-Henriä, mutta tämä vaikuttaa minun ammattimaisuuteeni.

LUE MYÖS: