Torinon kärkimies Andrea Belotti antoi osoituksen kultaisesta urheiluhengestään Serie A:n ottelussa Atalantaa vastaan, kun hän kielsi erotuomaria rankaisemasta vastustajaa, jonka tulkittiin aluksi rikkoneen Italian maajoukkuehyökkääjää.

Erotuomari vihelsi Torinolle vapaapotkun vaarallisesta paikasta, kun Atalantan Cristian Romero näytti kaataneen Belottin keltaisen kortin arvoisesti. Belotti nosti kuitenkin kätensä saman tien ilmaan, eikä antanut erotuomarin varoittaa vastustajaa.

Romeron keltainen kortti otettiin täten takaisin, jonka jälkeen Belotti päätti luovuttaa lyhyttä keskustelua seuranneen tuomaripallon takaisin Atalantalle. Belottin mukaan Romero ei rikkonut häntä, vaan hän kaatui omia aikojaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa tilanteen tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
Andrea Belotti talked the referee out of booking Cristian Romero after he 'fouled' him.

Then, Belotti gives the ball back from the resulting free kick.

Great to see 👏

Harvinaisen anteliaasta eleestä teki entistä vakuuttavamman se, miten kovasti Torino olisi maalipaikkaa kaivannut. Atalanta nimittäin johti peliä 3-0-lukemin vain puolen tunnin jälkeen.

Loppujen lopuksi Belottin luovuttama maalipaikka ei kuitenkaan Torinolle tappiota tuonut.

Italialaiskärki kavensi pelin 3-1:een ennen puoliaikavihellystä, ja kamppailun toisella jaksolla vierasjoukkue nousi aina tasoihin saakka. Pisteet menivät siis tasan, kun ottelu päättyi lopulta lukemiin 3-3.

Belotti sai teostaan myös suunnattoman paljon arvostusta, kuten alla olevat twiitit osoittavat.

Marie L.

@marielouispt
Brilliant gesture from Belotti, telling the ref it wasn't a foul and talking him out of carding his opponent.
Then went on to pass the ball back to the keeper from the subsequent free kick. 👏
#fairplay

MF10

@MFitrie_

MF10

@MFitrie_
What a great person Belotti is. Clear on the goal and was fouled outside the penalty box. Referee give a freekick and yellow card to the opponent. But he take the ball and kick it to the goalkeeper and stated that he fall on his own and there was no foul, despite losing 3-0 👍👍