Siitä näytti tulevan Erling Braut Hålandin ilta. 20-vuotias(!) norjalainen vei Borussia Dortmundin johtoon jo puolentoista minuutin pelin jälkeen ja tuplasi illan maalisaldonsa pelin yhdeksännellä minuutilla. Ja pelattiin kuitenkin Der Klassikeria Bayern Münchenin vieraana.

Avausmaalin Håland laukoi Bayern-toppari Jérôme Boatengin jaloista alanurkkaan, pallon otettua vielä pienen kimmokkeen Boatengin kantapäästä. Toiseen maaliin vasemmalta esiin murtautunut Thorgan Hazard teki hyvän esityön, neppasi Hålandille pienen syötön ja tämä sujautti pallon vasemmalla jalallaan verkkoon.

2-0-maali oli Hålandille ammattilaisuran sadas maali virallisissa otteluissa. Jotain olennaista nuoren miehen huikeista taidoista ja ällistyttävästä tehokkuudesta kertoo, että muun muassa Cristiano Ronaldo tarvitsi yli kaksi kertaa enemmän otteluita samaan maalimäärään päästäkseen. CR7 tuuletti sadatta maaliaan uransa 301. pelissä, kun Hålandilla otteluita on takana 146. Selvästi häntä myöhemmin rajapyykille ehtivät myös muut suuruudet Kylian Mbappé, Lionel Messi ja Zlatan Ibrahimovic.

ESPN FC

@ESPNFC
Games taken to reach 100 career goals:

Haaland - 146
Mbappe - 180
Messi - 210
Ibrahimovic - 245
Ronaldo - 301

Ottelusta oltiin odotettu armoitettujen maalitykkien Hålandin ja Robert Lewandowskin kaksinkamppailua, ja sellainen myös saatiin. Bayernin kavennus tuli 26. minuutilla, kun Leroy Sané pelasi vuorostaan Lewandowskille maalin edustalle vapaan tekopaikan. Ja niistähän puolalainen ei erehdy: lukemiksi 1-2.

Tasoihin Bayern nousi, kun Lewandowski upotti rankkarin 44. peliminuutilla. Rankkari tuomittiin, kun videotarkistuksella todennettiin Dortmundin Mahmoud Dahoudin astuttua puolustusalueella Bayernin Kingsley Comanin jalkapöydän päälle.

Hyvässä vauhdissa ollut iskujenvaihto Hålandin ja Lewandowskin välillä lässähti toisen jakson avausvartilla. Hålandin nilkka vääntyi kaksinkamppailussa Boatengin kanssa – kuitenkin ilman vastustajan rikettä – ja hän jäi hetkeksi vaivojaan potemaan.

Norjalaishyökkääjä yritti jatkaa peliä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin, pelikellon näyttäessä 60 minuuttia, hänet oli pakko ottaa vaihtoon. Penkillä Hålandin nilkan ympärille pantiin jääpussi, joten nyt odotetaan jännityksellä, onko hän kunnossa tiistaisessa Mestarien liiga -ottelussa Sevillaa vastaan.

Valitettavat loukkaantumiset menivät lopulta tasan, sillä 70. minuutilla loukkaantui puolestaan Jérôme Boateng, joka vaikutti reväyttäneen takareitensä. Ainakin ensireaktioiden perusteella Boatengin loukkaantuminen näytti vielä pykälää vakavammalta.

Dortmund sinnitteli sitkeästi tasatilanteessa, mutta lopulta vauhtiin päässyt Bayern Münchenin diesel kiihdytti ohituskaistalta vierasjoukkueen ohikin. Voittomaalin viimeisteli 88. minuutilla teknisesti vaativalla ja tarkalla alanurkkakudilla Leon Goretzka. Dortmund protestoi tilanteessa hieman aiemmin keskialueella rikkeeksi tulkitsemaansa Emre Canin kaatoa, mutta tuomarin mielestä tilanne oli puhdas pallonriisto.

[readmore from=Bundesliiga]

Se ei vielä riittänyt, että Bayern otti voiton ja sarjapisteet, vaan myös Lewandowskin piti viedä hyökkääjien taisto nimiinsä. Lewandowskin hattutemppu valmistui 90. peliminuutilla, ja sillä loppunumeroiksi sinetöityi 4-2. Tilastojen valossa Bayernin voitto oli äärimmäisen ansaittu, sillä maalintekoyritykset kirjattiin sen hyväksi 25-4 ja laukaukset kohti maalia 9-3.

Bayern München jatkaa Bundesliigan kärjessä, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Ainoa vakava haastaja RB Leipzig vaanii siitä kahden pisteen päässä. Borussia Dortmund on kuudentena, neljä pistettä neljäntenä olevan Eintracht Frankfurtin takana. Maalipörssiä dominoi 31 maalia tehnyt Lewandowski. Jaetulla toisella sijalla ovat Erling Braut Håland sekä Eintracht Frankfurtin André Silva, joilla maaleja on tehtynä 19.