Brasilian pääsarjaseurat ovat hyväksyneet maan jalkapalloliiton historiallisen ehdotuksen, jonka myötä joukkueet saavat tehdä ensi kaudesta alkaen vain yhden valmentajavaihdoksen per kausi, kertoo ESPN.

Tähän mennessä seurat ovat voineet vaihtaa päävalmentajaa niin usein kuin haluavat, mutta uuden säännön myötä seura voi monottaa luotsinsa vain kerran kaudessa. Myös valmentaja voi erota vain kerran per kausi. Jos hän jättää tehtävänsä myös kauden toisessa seurassaan, hän ei saa sillä kaudella valmentaa enää kolmatta joukkuetta.

Jos valmentaja eroaa, seuralla on lupa nimittää uusi päävalmentaja. Mutta jos seura antaa kahdelle valmentajalle potkut saman kauden aikana, se saa nimittää uudeksi käskyttäjäksi vain sellaisen henkilön, joka työskentelee valmiiksi seurassa ja on ollut sen palkkalistalla vähintään kuusi kuukautta.

Ehdotus on tullut esille aiempinakin vuosina, mutta se äänestettiin läpi vasta nyt äänin 11-9.

Brasilian jalkapalloliiton puheenjohtaja Rogerio Caboclo sanoi, että sääntömuutos on hyväksi sekä seuroille että valmentajille.

– Siitä seuraa kypsempiä ja ammattimaisempia suhteita ja se antaa mahdollisuuden pidempään ja johdonmukaisempaan työhön. Brasilialaisen jalkapallon valmentajaruletti päättyy tähän.