FC Barcelona valitsi itselleen uuden puheenjohtajan – tuttu mies palaa kriisiseuran johtoon

© Kuva: Getty Images

Joan Laporta on valittu FC Barcelonan uudeksi puheenjohtajaksi.

Laporta voitti sunnuntaina pidetyissä vaaleissa kilpailevat ehdokkaat Víctor Fontin ja Toni Freixan suorastaan ylivoimaisesti. Laporta sai äänistä 54,28 prosenttia, Font 29,99 prosenttia ja Freixa 8,58 prosenttia.

Laporta on tuttu mies Barcelonan seuraajille, sillä hän toimi seuran puheenjohtajana vuosina 2003-10. Tuohon aikaan seuran dynastia otti ensi askeleitaan, kun Lionel Messi nousi edustusjoukkueeseen ja Laporta palkkasi Pep Guardiolan päävalmentajaksi.

Laportalla on edessään useita haasteita. Barcelona on taloudellisesti kriisiseura, ja Messin sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Lisäksi on puhuttu stadionin remontoimisesta. Isoja ja kipeitäkin päätöksiä on luvassa.

– Barca täytyy saada taloudellisesti kestävälle tasolle ja ilo pitää palauttaa. Meillä on runsaasti haasteita edessämme, Laporta sanoi voittopuheessaan.

– Se, että historian paras pelaaja [Messi] kävi äänestämässä poikansa kanssa, kertoo siitä, että Leo rakastaa Barcaa. Toivottavasti tämä [vaalitulos] rohkaisee häntä jatkamaan seurassa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.