Näillä stadioneilla luultavasti pelataan – jos EM-kisat siirtyvät Britteinsaarille

© Kuva: Getty Images

Uutisoimme aikaisemmin EM-kisojen mahdollisesti siirtyvän kokonaan Britteinsaarille.

FourFourTwo listasi 12 stadionia, joilla luultavasti pelataan kisojen siirtyessä kokonaan saarivaltakuntaan.

Wembley: Stadion sijaitsee Lontoossa ja sen kapasiteetti on 90 000. Se toimii Englannin jalkapallomaajoukkueen kotistadionina. EM-kisojen välierät ja finaali pelataan alkuperäisenkin suunnitelman mukaan täällä.

Hampden Park: Stadion sijaitsee Glasgowssa ja sen kapasiteetti on 51 860. Stadion on Skotlannin vanhimman jalkapallojoukkueen Queen’s Parkin ja Skotlannin maajoukkueen kotistadion.

Principality Stadium: Stadion sijaitsee Cardiffissa. Walesin rugby- ja jalkapallomaajoukkueet pelaavat siellä kotiottelunsa. Stadion oli valmistuessaan 74 500 katsojapaikallaan Yhdistyneen kuningaskunnan suurin.

London Stadium: Stadion sijaitsee Lontoon Stratfordissa. Se oli vuoden 2012 kesäolympialaisten ja kesäparalympialaisten pääkilpailupaikka. Vuonna 2016 West Ham muutti stadionille.

Tottenham Hotspur Stadium: Stadion sijaitsee Lontoossa ja sen kapasiteetti on 62 203, mikä tekee stadionista kapasiteetiltaan kolmanneksi suurimman Englannissa. Nimensä mukaisesti Tottenham pelaa kotiottelunsa siellä. Stadion avattiin vuonna 2019 ja sen rakennuskustannukset olivat miljardi puntaa.

Etihad Stadium: Stadion sijaitsee Manchesterissa. Alun perin stadion suunniteltiin vuoden 2000 kesäolympialaisten pitopaikaksi, mutta kun kisoja ei saatu Manchesteriin, stadion tehtiin vuoden 2002 Kansainyhteisön kisoja varten. Kisojen jälkeen stadionista tuli jalkapallojoukkue Manchester Cityn kotistadion. Sen kapasiteetti on 55 017.

Anfield: Stadion on Liverpoolissa ja se on rakennettu vuonna 1884. Se on tällä hetkellä Liverpool FC:n kotikenttä. Liverpoolista tuli stadionin vuokralainen 1892 toisen liverpoolilaisseuran Evertonin riitaannuttua stadionin silloisen vuokraisännän kanssa. Everton siirtyi modernimmalle stadionille Goodison Parkille, joka sijaitsee Stanley Park -puiston pohjoispäässä, kun taas Anfield sijaitsee puiston toisessa päässä. Matkaa stadionien välillä on noin puolitoista kilometriä. Anfieldin kapasiteetti on 53 394.

Villa Park: Birminghamin suurin stadion ja Aston Villan koti. Se oli Englannin ensimmäinen stadion, missä pelattiin kolmella eri vuosisadalla kansainvälisiä otteluita. Kapasiteetti on 42 682.

Stadium of Light: Sunderland AFC pelaa kotiottelut täällä. Sunderlandissa sijaitseva stadion avattiin 1997. Se on yhdeksänneksi isoin stadion Englannissa. Sen kapasiteetti on 49 000.

St Mary’s Stadium: Southamptonin kotistadion. Se on Etelä-Englannin suurin stadion 32 384 katsojapaikallaan. Avattu vuonna 2001.

Elland Road: Leeds Unitedin kotiottelut pelataan täällä. Elland Road oli yksi vuoden 1996 EM-kisojen kahdeksasta stadionista. Sen kapasiteetti on 37 792, mutta suunnitteilla on remontti. Tavoitteena nostaa kapasiteetti lähelle 50 000:tta.

Stadium MK: Luultavasti listauksen pieni yllättäjä. Ykkösliigassa pelaavan Milton Keynes Dons FC:n kotistadion. Kapasiteetti on 30 500. Avattiin vuonna 2007.

EM-kisojen on tarkoitus startata 11. kesäkuuta. Suomen ensimmäinen peli on heti seuraavana päivänä Tanskaa vastaan. Kisat kestävät kuukauden.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.