Neymar palasi, Ligue 1 -historiaa tehnyt Kylian Mbappé loukkaantui – PSG nousi sarjakärkeen

© Kuva: Getty Images

Viime vuosien aikana PSG on tavallisesti totuttu näkemään Ligue 1:n sarjakärjessä lähes koko ajan kaudesta loppuun. Nyt mennään jo maaliskuun loppupuolta, ja PSG nousi kärkeen vasta eilen sunnuntaina. Ranskassa on käyty tänä vuonna harvinaisen kiinnostavaa mestaruustaistelua, mutta sunnuntainen 4-2-voitto Lyonissa pelatussa kärkiottelussa teki pariisilaisille erittäin hyvää.

PSG nousi tasapistein Lillen kanssa kärkeen, kun sarjaa on pelaamatta kahdeksan kierrosta. Lyon on kaksikosta kolmen ja Monaco neljän pisteen päässä.

PSG ratkaisi ottelun edukseen melko hyvissä ajoin, sillä peli oli 0-4-numeroissa jo 52 peliminuutin jälkeen. Ensimmäisen ja viimeisen maalin teki Kylian Mbappé, ja välissä osuivat Danilo ja Ángel Dí Maria.

Ehkä PSG hölläsi vähän kaasua, sillä Islam Slimani ja Maxwel Cornet toivat kotijoukkueen vielä kahden maalin päähän. Lyon painoi vielä lopussa ahnaasti päälle, mutta PSG:n mainio maalivahti Keylor Navas piti torjunnoillaan huolen siitä, että lähemmäs se ei päässyt.

22 vuotta, kolme kuukautta ja yhden päivän vanha Mbappé ylsi eilen myös komealle rajapyykille, sillä hän sai nuoresta iästään huolimatta jo nyt sata Ligue 1 -maalia täyteen – sarjan historian kaikkien aikojen nuorimpana. Aiempaa, peräti vuodelta 1969 peräisin olevaa ennätystä piti hallussaan Saint-Étiennen Herve Revelli.

– Tämä oli hyvä päivä tehdä sadas Ligue 1 -maalini. Tiesin olevani rajasta kahden maalin päässä. Minun piti hyvittää se, että lahjoitin Nantesin Randal Kolo Muanille maalin viime viikolla, Mbappé kommentoi rajapyykkiin yltämistään.

Mbappén vire on ollut huima, sillä viimeisissä kahdeksassa ottelussaan hän on tehnyt peräti 12 maalia, eikä lainkaan vähäpätöisissä otteluissa. Mbappé teki kaksi maalia peräkkäisissä kärkiotteluissa Lilleä ja Lyonia vastaan, sekä neljä maalia Mestarien liigassa Barcelonan verkkoon.

Pientä huolenaihetta PSG:lle kuitenkin aiheuttaa, että Mbappé otettiin 70. minuutilla loukkaantuneena vaihtoon. Vamman uskotaan kuitenkin olevan lievä. Mbappén korvasi kentällä Neymar, joka palasi nyt peleihin yhdeksän ottelua ja vajaat puolitoista kuukautta kestäneen poissaolonsa jälkeen.

Goalin raportin mukaan Mbappé tavoitteli hattutemppua täyteen, kun hän loukkaantui. Lyonin maalivahti Anthony Lopes torjui painavan laukauksen, mutta Mbappé satutti itseään maahan tullessaan ja pyysi välittömästi vaihtoa. PSG:n valmentaja Mauricio Pochettinon mielestä kyse oli kuitenkin varotoimenpiteestä, ja siihen liittyy pikemminkin avausjakson tilanne.

– Kylian tuli pois varotoimenpiteenä. Hän sai tällin. Hän väänsi nilkkaansa ensimmäisellä puoliajalla, Pochettino kommentoi.

Tarkempi arvio Mbappén mahdollisesta poissaolosta selvinnee vasta mahdollisista kuvauksista, mutta joka tapauksessa vamma vaikutti lievältä, joten maaottelutauko tulee PSG:n kannalta hyvään rakoon. Voi olla, ettei seuraotteluita jää väliin lainkaan. Seuraavissa peleissään PSG kohtaa Lillen 3. huhtikuuta ja Bayern Münchenin 7. huhtikuuta. Suomen kanssa samassa MM-karsintalohkossa pelaava Ranska kohtaa puolestaan tällä ja ensi viikolla Ukrainan, Kazakstanin ja Bosnia-Hertsegovinan.

Sarjaa ennen sunnuntaita johtaneen Lillen haaveet ensimmäisestä Ligue 1 -mestaruudesta kokivat sunnuntaina kovan kolauksen, sillä Lille hävisi kotonaan putoamistaistelua käyvälle Nimesille 1-2. Vieraiden maaleista vastasivat Moussa Kone ja Renaud Ripart, kun Lillelle osui Xeka.