Nouseeko Huuhkajien EM-kisajoukkueeseen todellinen musta hevonen? – ”Yritän aiheuttaa päänvaivaa Markulle”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kohtaa keskiviikkoiltana harjoitusottelussa Sveitsin, joka on aloittanut MM-karsintansa kahdella peräkkäisellä voitolla. Oletusarvo on, että molemmat joukkueet kierrättävät paljon kokoonpanoaan, ja antavat tilaisuuksia maaliskuun muissa otteluissa vähemmän tai ei lainkaan kentällä käyneille pelaajille.

Suomen osalta tällainen pelaaja voi olla Warta Poznanin toppari Robert Ivanov, jonka aiemmat kaksi maaottelua ovat tammikuulta 2019. Vielä tiistain etämediatilaisuudessa Ivanov sanoi, ettei hänellä ole varmaa tietoa siitä, saako hän näyttöpaikan. Mahdollisuudet lienevät ainakin hyvät, ja 197-senttinen puolustaja odottaa tilaisuuttaan innolla.

– Sveitsi on tosi hyvä jengi, joka on melkein aina arvokisoissa. Heillä on hyviä pelaajia isoissa seuroissa. Ei mikään ihme, että he voittivat molemmat karsintapelinsä. Tosi siistin oloinen jengi, ja täydellinen vastustaja meille, Ivanov sanoi SuomiFutikselle.

– Sveitsi on melkein TOP 15 -maa FIFA-rankingissa. Niillä on tosi paljon laadukkaita pelaajia, jotka pelaa Euroopan melkein parhaissa seuroissa. EM-kisoissa tulee aika lailla samantasoisia jengejä, joten minusta Sveitsi on siitä syystä täydellinen vastustaja meille.

– Näissä peleissä on kiva ulosmitata oma maksimaalinen suorituskyky. Se on aina mukavaa.

– Tietysti Liverpoolin Xherdan Shaqiri ja Arsenalin Granit Xhaka ovat ehkä ne isoimmat nimet, mutta heillä on Breel Embolon ja kumppanien myötä tosi laadukas jengi. Varmasti Sveitsikin jonkin verran kierrättää, mutta koko jengi on täynnä Euroopan huippusarjoissa pelaavia pelaajia. Kaikkien kanssa pitää olla tarkkana, Ivanov korosti.

Omat vahvuutensa Ivanov listasi näin:

– Pystyn pelaamaan kaikkia kolmea topparipaikkaa, jos kolmen topparin linjalla pelataan. Totta kai pituudestani luulisi olevan hyötyä puolustuspelaamisessa ja pääpalloissa.

EM-kisojen alkuun on aikaa vielä reilut kaksi kuukautta. 26-vuotias Ivanov tiedostaa olevansa kisaspekulaatioissa todellinen musta hevonen, mutta haluaa käyttää mahdollisen näyttöpaikkansa.

– Yritän antaa sellaiset näytöt, että Markulle (päävalmentaja Kanerva) tulisi valintoja tehdessä vähän päänvaivaa. Tiedostan kuitenkin sen, että tulin messiin vähän ulkopuolelta, ja (toppariosastolla) on muutama loukkaantuminenkin.

– Eihän sitä voi edes käsittää, että on EM-kisakeskusteluissa mukana, mutta yritän pelata mahdollisimman hyvin, ja yritetään voittaa joukkueena. Kun joukkue onnistuu, yleensä yksilötkin näkyvät, Ivanov muistutti.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS:

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta