On uusien supertähtien aika – tämä lista vihjaa tylysti Messin ja Cristiano Ronaldon loistokkaan aikakauden päättymisestä

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi, 33 ja Cristiano Ronaldo, 36. Nämä kaksi äärimmäisen mahtavaa jalkapalloilijaa ovat olleet rakastamamme lajin soihdunkantajia vuosikausien ajan ja jättäneet jokaiseen futikseen ystävään lähtemättömiä muistijälkiä. Kaksikon kilvoittelu on ollut jännittävää seurattavaa pitkään, ja etenkin aikana, kun Cristiano Ronaldo vielä pelasi La Ligassa. He eivät ole jokaisen suosikkipelaajia, mutta mielipide heistä on liki kaikilla.

Lionel Messi on voittanut urallaan Mestarien liigan neljä kertaa ja Cristiano Ronaldo viidesti. Ballon d’Orin maailman parhaana jalkapalloilijana Messi on pokannut kuudesti ja Cristiano Ronaldo viisi kertaa. Kukaan muu ei ole pystynyt kolmea Ballon d’Oria enempää.

Kaksikko on täysin omissa sfääreissään myös Mestarien liigan kaikkien aikojen maalitilastossa, sillä Cristiano Ronaldolla maaleja on 134, Messillä 120 ja kolmantena tulevalla Robert Lewandowskilla 72.

Nyt käsillä on tilanne, jollaista Mestarien liigan pudotuspelien loppuhuipennuksessa ei ole nähty 15 vuoteen. Ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 kilpailun puolivälierävaiheessa ei nähdä kumpaakaan kaksikosta Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo.

Argentiinalaista kaksi vuotta vanhempi Cristiano Ronaldo pelasi jo vuosina 2007 ja 2008 Mestarien liigan ratkaisupeleissä, ja vuodesta 2009 lähtien Messi oli ollut puolivälierissä aina mukana, kunnes tänä vuonna putki meni poikki, kun PSG pudotti keskiviikkona Barcelonan jatkosta. Cristiano Ronaldon Juventus putosi jo päivää aiemmin. Teinitähti Messi oli noussut Barcelonan edustusjoukkueen rinkiin jo vuonna 2006, kun Barcelona voitti Mestarien liigan, mutta tuolloin Messi oli puolivälierästä finaaliin sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kuten allaolevasta FIFA:n listauksesta näkyy, on vuosina 2007-2020 nähty useimmiten kahdeksan parhaan joukossa sekä Lionel Messin että Cristiano Ronaldon joukkue. Itse asiassa koko tänä aikana finaalikin on pelattu ilman jompaa kumpaa kaksikosta vain viisi kertaa.

Niin upeita jalkapalloilijoita kuin sekä Lionel Messi että Cristiano Ronaldo ovatkin, ei heistäkään kumpikaan enää nuorru. Molemmat ovat tällä kaudella olleet myös siirtohuhuissa, eikä esimerkiksi siirtoa MLS:ään pidetä kummankaan kohdalla täysin poissuljettuna. Sekä Barcelona että Juventus käyvät läpi myös uudelleenrakennusvaihetta.

Voi olla, että katkennutta putkea enää korjata, eikä sellaista vuotta enää nähdä, jolloin sekä Messi että Cristiano Ronaldo pelaisivat Mestarien liigan puolivälierissä. Yksi säihkyvän loistokas aikakausi on tulossa vääjäämättä päätökseensä.

Hyvä uutinen jalkapallon ystäville, että uusia supertähtiä tulee aina. Tämä on myös ensimmäinen vuosi, kun sekä Kylian Mbappé (PSG) että Erling Braut Håland (Borussia Dortmund) pelaavat yhtä aikaa Mestarien liigan puolivälierissä. 22-vuotias Mbappé ja 20-vuotias Håland ovat rikkoneet useita ikäennätyksiä, ja Håland ylsi tuoreimpana jo 20 tehtyyn maaliin Mestarien liigassa – vain 14 pelatussa ottelussa. Ehkä seuraava aikakausi tullaan muistamaan Mbappén ja Hålandin aikakautena.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta