Saksan jalkapalloliitto tarjosi maanantaina ison, suomalaisiakin kiinnostavan uutisen, kun Schalken 19-vuotias keskuspuolustaja Malick Thiaw valittiin mukaan Saksan alle 21-vuotiaiden EM-kisajoukkueeseen. Düsseldorfissa syntyneellä ja Saksassa varttunella Thiawilla oli vielä viime vuonna vain äitinsä kotimaan Suomen kansalaisuus, ja Pikkuhuuhkajien valmentaja Juha Malinen yrittikin houkutella topparia viime syksynä Suomen juniorimaajoukkueeseen. Valinta osui kuitenkin nyt Saksaan.

Malick Thiawilla edessä ovat ylipäätään ensimmäiset juniorimaaottelut. Hän sai tehdä valintansa periaatteessa kolmen maajoukkueen väliltä: Suomen, isänsä kotimaan Senegalin ja synnyimaansa Saksan. Vaikka niin Malinen kuin A-maajoukkueen valmentaja Markku Kanervakin olivat Thiawiin kuluvan kauden aikana yhteydessä, vastasi Thiaw myöntävästi Saksan kutsuun, saatuaan äskettäin Saksan kansalaisuuden.

Näin hän kommentoi itse valintaansa ja ensimmäistä maajoukkuekutsuaan saksalaiselle WAZ-lehdelle:

– Olen kiitollinen ja ylpeä siitä, että minut nimettiin ensimmäisen kerran Saksan U21-maajoukkueeseen. Lupaan antaa EM-kisoissa parhaani, jotta olemme joukkueena mahdollisimman menestyksekkäitä.

Saksa kohtaa EM-kisojen alkulohkossaan Unkarin, Hollannin ja Romanian. Pelit alkavat 24. maaliskuuta ja pelataan viikon sisällä Unkarissa. Koronapandemian vuoksi kisojen aikataulu on poikkeuksellinen, sillä kisat pelataan kahdessa osassa. Tiivis pudotuspelivaihe käynnistyy 31.5. Unkarissa ja toisessa isäntämaassa Sloveniassa.

Bundesliigan sarjajumbo Schalken kausi on ollut umpisurkea ja joukkue on hyvin lähellä pudota pääsarjasta. 14 ottelua pelannut ja viidessä viimeisessä pelissä täydet 90 minuuttia huhkinut Thiaw on kuitenkin ollut joukkueen suuria valopilkkuja. Vahvana pääpelaajana pidettävää Thiawia pidetään ehkä koko Schalken kirkkaimpana timanttina juuri nyt. Hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2024 saakka.

– Malick on ehdottomasti ansainnut tämän maajoukkuekutsun, Schalken väliaikainen urheilujohtaja Peter Knäbel kehui.

– Vaikka olosuhteet ovat olleet kaikkea muuta kuin helpot, on Malick onnistunut ottamaan viime kuukausina askeleen junioreista ammattijalkapalloilijaksi.

[readmore from=Thiaw-Malick]

Malick Thiaw siirtyi Schalken junioreihin Borussia Mönchengladbachin junioreista vuonna 2015. Sitä ennen hän oli pelannut myös Fortuna Düsseldorfin ja Bayer Leverkusenin junioreissa, joten liki kaikki alueen suurseurat ovat nuorukaiselle tuttuja.

– On myös seuralle hieno merkki, että yksi omista junioreistamme kuuluu taas Saksan parhaimpiin U21-pelaajiin, Knäbel jatkoi.