Valioliigaseurat ovat saaneet ottelupareissaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspeleissä pientä etua siitä, että niiden vastustajat ovat joutuneet pelaamaan kotipelinsä ”vieraissa” Ison-Britannian tiukkojen matkustusrajoitusten takia.

Puolueettomalle kentälle kotipelinsä joutuivat viemään Mestarien liigassa Borussia Mönchengladbach (Budapestiin), Atlético Madrid (Bukarest), RB Leipzig (Budapest) sekä Eurooppa-liigassa Wolfsberger AC (Budapest), Real Sociedad (Torino) ja Benfica (Rooma). Näistä kuudesta ottelusta viisi päättyi ”kotijoukkueen” tappioon ja yksi, Benfica-Arsenal, tasapeliin, joten neutraali pelipaikka saattoi suosia englantilaisia.

Noiden kuuden ottelun lisäksi vain kaksi muuta peliä, Arsenal-Benfica (Piraeus) ja Molde-Hoffenheim (Villarreal) pelattiin poikkeuksellisilla pelipaikoilla.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että puntit tasoittuvat ainakin otteluparin RB Leipzig-Liverpool -osalta. The Timesin mukaan myös otteluparin toinen osaottelu tullaan suurella todennäköisyydellä pelaamaan samalla stadionilla kuin ensimmäinenkin, Budapestissä. Peli pelataan ensi viikon keskiviikkona 10.3.

Pelipaikaksi harkittiin myös Rotterdamia ja Udinea, mutta kumpikaan näistä ei toteutunut, joten Budapest näyttää saavan jälleen kerran vieraakseen eurooppalaisia huippujoukkueita. Unkarin pääkaupungissa onkin pelattu tänä keväänä enemmän huipputason europelejä kuin missään muussa eurooppalaisessa kaupungissa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

UEFA pyysi jo ennen ensimmäistä osaottelua Liverpoolilta varautumaan toisenkin ottelun siirtoon, sillä Leipzigia odottaisi Englannista paluun jälkeen Saksassa pakollinen kahden viikon karanteeni. Ainoa toivo, jolla peli voitaisiin pelata Anfieldilla, olisi Saksan terveysviranomaisten linjanmuutos, mutta sellaista ei ole näköpiirissä.

Otteluparin avausosan voitti Liverpool maalein 2-0. Vaikka molemmat pelit pelataankin puolueettomalla kentällä – vieläpä samalla – on otteluparissa silti voimassa tavanomainen vierasmaalisääntö. Liverpoolin kaksi vierasmaalia antavat sille siis valtavan edun ottelupariin.

Lähde: Transfermarkt