Huuhkajien pelilliseksi moottoriksi viime vuosina kasvanut Rangersin Glen Kamara on saanut monesta suunnasta ylistystä. Yle Puheen Huuhkajien siivillä -ohjelmassa A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv sekä Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss antoivat omat arvionsa Kamarasta.

Kamaran edustama Rangers varmisti viime viikonloppuna Skotlannin mestaruuden, kun Celtic jäi Dundee Unitedin kanssa tasapeliin. Kamara on loistanut tällä kaudella Rangersin keskikentällä, mutta otteet ovat olleet vähintäänkin samalla tasolla aina myös Huuhkajissa.

Wiss kertoi tutustuneensa Kamaraan jo kauan sitten. Jo silloin Kamarasta oli nähtävissä ne erinomaiset ominaisuudet, jotka näkyvät yhä tänä päivänä hänen pelaamisessaan.

– Muistan, kun Lipposen Kimmo, vanha maajoukkuevalmentaja ja kollega sanoi minulle, että nyt taisi löytyä aikamoinen helmi. Sen jälkeen juttelimme siitä, mikä Kamarassa on niin hyvää. Sitten kun näin hänet ensimmäisen kerran, niin aina hän pystyi ohittamaan ensimmäisen prässin, aina hän pystyi vaihtamaan (pelin) suuntaa ja koskaan ei tullut sellaista hätäistä ratkaisua, että luopuisi pallosta, vaan aina hän löysi seuraavan ratkaisun. Nyt hän jatkaa ihan sitä samaa myös A-maajoukkueessa, Wiss kehui Huuhkajien siivillä – ohjelmassa.

Kamara teki myös lähtemättömän vaikutuksen Wissin 10-vuotiaaseen poikaan.

– Aivan huikeaa on ollut katsoa. Ratinassa päästiin nauttimaan hänestä, ja poika sanoi: ”tuossa on kyllä aika hyvä pelaaja”, ja olen aivan samaa mieltä. Ihan mieletön pelaaja, Wiss hehkutti.

Kreikassa AEL:a edustava Tim Sparv pelaa A-maajoukkueessa lähes aina Kamaran rinnalla keskikentällä. Miesten roolitus on ollut hyvin selkeä, ja se on sopinut Sparville.

– Olemme aika erilaisia pelaajia. Hän on dynaaminen ja pystyy ohittamaan pelaajia, mitä minä en pysty tekemään. Hän tekee pallollisena koko ajan oikeita ratkaisuja. Glen on ollut erittäin tärkeä pelaaja. On aina kiva pelata hänen vierellään, Sparv sanoi.

Kamaran sopimus Rangersin kanssa on voimassa aina kesään 2023 saakka. Kamara, 25, on kuitenkin osoittanut kykynsä ja se on noteerattu muun muassa Englannin Valioliigassa. Huhuissa miestä on viety esimerkiksi Evertoniin, mutta mitään konkreettista ei vielä olla nähty.

Sparv näkee joukkuekaverinsa tulevaisuuden olevan jossain muualla kuin Skotlannissa.

– Ehkä hänellä on vielä parannettavaa puolustuspelaamisessa. Hän ei ehkä ole aina niin hereillä, kun voisi olla. Jos se (asia) kehittyy, niin hänestä tulee erinomainen pelaaja. Hän on pitkään pelannut hyvin Rangersissa ja maajoukkueessa. Olen aika varma, että hän lähtee johonkin seksikkäämpään ympäristöön kesän jälkeen, Sparv ennusti.

Kuuntele koko Huuhkajien siivillä – ohjelma tästä.

LUE MYÖS: