Serbian ja Portugalin MM-karsintaottelussa avustavana tuomarina viime kuussa toiminut Mario Diks on menettänyt paikkansa hollantilaisessa tuomaritiimissä, joka osallistuu ensi kesän EM-kisoihin.

Diks oli keskeisessä osassa hyväksymättä jääneessä maalissa, joka sai Portugalin raivon partaalle. Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo ujutti viimeisellä peliminuutilla pallon ohi Serbian maalivahdin Marko Dmitrovićin, mutta puolustaja Stefan Mitrović siivosi pelivälineen maaliviivan tuntumasta. Portugalilaistähti oli satavarma, että pallo oli ylittänyt maaliviivan, ja hän protestoi tilannetta voimakkaasti Diksille, mistä hän sai keltaisen kortin.

Osa kuvakulmista ja hidastuksista tuntui tukevan Ronaldon näkemystä siitä, että maali olisi pitänyt hyväksyä. Ottelussa ei kuitenkaan ollut käytössä maaliviiva- tai VAR-teknologiaa, sillä kaikille stadioneille sitä ei olisi MM-karsinnoissa saatavilla.

Koska maali jäi hyväksymättä, ottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Jälkikäteen erotuomari Danny Makkelie pyysi julkisesti anteeksi Portugalin joukkueelta.

– Kuten FIFA:n käytäntöihin kuuluu, voin vain sanoa, että pyysin tapahtunutta anteeksi maajoukkuevalmentaja Fernando Santosilta ja Portugalin joukkueelta. Me paiskimme tuomaritiiminä kovaa töitä tehdäksemme hyviä päätöksiä. Emme ole alkuunkaan iloisia, kun esiinnymme uutisissa tällä tavalla, kommentoi Makkelie A Bolalle.

Nyt sekä Makkelie että Diks ovat vahvistaneet, että Diksin tilalle on valittu uusi avustava.

– Pitää paikkaansa, että Jan de Vries on ottanut Mario Diksin paikan tiimissämme. Se oli tiimiongelma. Kunniotuksesta Marioa kohtaan ja tiimin etujen puolesta emme kommentoi vaihdoksen syitä, sanoi Makkelia Omrop Fryslanille.

Diks oli ollut monen vuoden ajan osa Makkelien tiimiä, joka tuomitsi muun muassa viime vuoden Eurooppa-liigan loppuottelun.

– Tämä on todella, todella iso pettymys minulle näin lähellä EM-kisoja, kommentoi Diks Omrop Fryslanille.

– Kuulin keskiviikkona 31. maaliskuuta Makkelielta, että hän haluaa jatkaa toisen avustavan kanssa, koska luottamus meidän väliseen yhteistyöhömme on mennyt.

– Minä todella toivoin enemmän tukea, ymmärrystä ja luottamusta työskenneltyämme menestyksekkäästi yhdessä vuosien ajan.

LUE MYÖS:

Lähde: Goal