FC Honka -kausiennakko 2021: Kolme avainpelaajaa lähti nuorten tieltä – vielä ei mitaleista pelata

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Tim Murray

Veikkausliigan viime kauden parhaaksi valittu maalivahti on espoolaisten alakerran tärkein lukko. 33-vuotiaalla Murraylla on jo takana 108 ottelun rupeama Hongassa. Yhdysvaltalainen oli EIF:stä kaudella 2017 ilmaiseksi saapuessaan todellinen täsmävahvistus.

Tim Murray on Hongan viimeinen lukko. Kuva: Juha Tamminen.

Murray piti viime kaudella 16 otteluun yhdeksän nollapeliä ja päästi saman verran maaleja taakseen. Maalivahdin paikka jalkapallotoimittajien valitsemassa tähdistössä oli ansaittu.

Jean-Marie Dongou

Dongou, 25, kantoi ensimmäisellä kaudellaan Espoossa Hongan hyökkäystä. Entisen Barcelona-tähden Samuel Eto’n nimikkoakatemian kasvattama kamerunilainen otti heti ratkaisuvastuuta ja osoitti tärkeytensä maalinteossa.

Dongou viimeisteli 13 peliin seitsemän maalia ja oli Hongan tehokkain pelaaja. 173-senttinen hyökkääjä liikkuu ketterästi ja on vahva haastaja 1vs1-tilanteissa. Dongoun tekniikka on hioutunut FC Barcelonan akatemiassa, La Masiassa.

Jean-Marie Dongou oli viime kaudella Hongan paras maalintekijä. Kuva: Juha Tamminen.

Ilman loppukauden loukkaantumisia Dongoun maalimäärä olisi voinut olla suurempikin. Kamerunilaisella on terveenä pysyessään jopa mahdollisuudet taistella maalipörssin kärkisijoista.

Läpimurtopelaaja – Niklas Pyyhtiä

Vasta 17-vuotias Pyyhtiä omaa valtavan potentiaalin. Lainasopimuksen ansiosta nuorukainen pääsee jatkamaan Veikkausliigassa TPS:n karsiuduttua nousukarsinnoissa Ykköseen. Pyyhtiä vakuutti cupissa seurajohdon, ja Honka lunasti jo ennen kauden alkua pelaajaoikeudet itselleen.

Pyyhtiä debytoi jo kaudella 2019 TPS:n kokoonpanossa. Keskikenttäpelaaja esiintyi nuoresta iästään huolimatta jo viime kaudella 16:ssa Veikkausliigan ottelussa.

Herváksen lähdettyä Pyyhtiälle on välittömästi tarjolla suuri rooli Espoossa. Nuorukainen on nähty Jerry Voutilaisen loukkaantumisen myötä jo säännöllisesti avauksessa alkuvuoden Suomen Cupin otteluissa.

Niklas Pyyhtiä ihastutti jo viime kaudella TPS:n riveissä. Kuva: Juha Tamminen.

Pyyhtiää pidettiin Turussa yhtenä ikäluokkansa suurimmista lahjakkuuksista ja Hervásin tyhjäksi jättämä keskusta on kuin pedattu syöttötaitoiselle nuorukaiselle. Keskikenttäpelaajan vahvuuksiin kuuluvat potkutekniikkansa ansiosta myös erikoistilanteet.

Pyyhtiän lisäksi myös 18-vuotiaalla Juan Alegríalla on potentiaalia murtaa tiensä Hongan säännölliseksi edustusjoukkuen pelaajaaksi. Kolumbialainen tarjoaa hyökkäykseen Dongoun ja Smithin rinnalle suoraviivaisemman rymistelijätyypin.

Mainittakoon myös, että Steven Gerrardin valmentama Skotlannin mestari Rangers tarkkaili Alegríaa jo tammikuun siirtoikkunassa. Ei ole poissuljettua etteikö kiinnostus uusiutuisi kesällä.

Miten Honka pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Hongan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus