Suomen jalkapallotoimittajien yhdistys, Pallo-kopla, on äänestänyt Veikkausliigan kauden 2020 tähdistöjoukkueen. Äänestys suoritettiin poikkeuksellisesti kauden jälkeen runkosarjan päätyttyä.

Joukkueen pelaajat on valittu pelipaikoittain. Lisäksi joukkueelle on valittu myös valmentaja sekä taustahenkilö. Joukkueeseen valituille Pallo-kopla jakaa palkinnoksi Marttiinin puukot.

Tähdistöjoukkueen ryhmitys on 4-4-2, jossa keskikentän keskustassa on puolustava sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Maalivahti: Tim Murray, FC Honka
Murray pelasi 16 ottelua viime kaudella, ja piti yhdeksän nollapeliä. Murray jakoi nollapelitilaston voiton Interin Henrik Moisanderin kanssa.

Vasen laitapuolustaja: Luis Carlos Murillo, HJK
Murillo siirtyi viime kaudeksi KuPS:sta Helsinkiin ja juhli jo toista vuotta putkeen Veikkausliigan mestaruutta. Murillo pelasi viime kaudella 20 pelissä, joissa syntyi kolme maalisyöttöä.

Topparit: Rick Ketting, FC Inter ja Daniel O’Shaughnessy, HJK
Ketting jatkoi siitä, mihin viime kaudella IFK Mariehamnin riveissä jäi. Ketting luuti vakuuttavasti Interin takalinjoilla 21 pelissä, joissa syntyi myös kaksi maalia.
HJK:n kanssa mestaruutta juhlinut O’Shaughnessy pelasi todellisen läpimurtokauden vihdoin ja viimein. Loistavat otteet ovat vieneet myös Huuhkajiin. O’Shaughnessy oli mukana kaatamassa Ranskaa viime viikolla, ja hän sai kehut ranskalaiselta France Football -lehdeltä. O’Shaughnessy pelasi viime kaudella Veikkausliigassa 21 ottelussa.

Oikea laitapuolustaja: Nikolai Alho, HJK
Mestarijoukkueen kapteeni pelasi erinomaisen kauden HJK:n oikealla laidalla. Hieno kausi on vienyt O’Shaughnessyn tavoin Huuhkajiin saakka. Alho pelasi 21 ottelussa, joissa syntyi kolme maalisyöttöä.

Vasen laituri: Albion Ademi, IFK Mariehamn
Ademi löi vihdoin ja viimein toden teolla läpi Veikkausliigassa. Ademi oli alkukaudesta koko sarjan yksi dominoivimmista pelaajista. Loppukaudella meno hieman hyytyi, mutta 14 maalia ja maalipörssin toinen sija kertovat kaiken oleellisen Ademin huippukaudesta 2020.

Puolustava keskikenttäpelaaja: Nana Boateng, KuPS
Boateng osoitti olevansa lähes liian hyvä Veikkausliigaan. Suoritusvarmuus oli illasta toiseen ihailtavalla tasolla. Boateng pelasi 19 ottelussa Veikkausliigassa, joiden lisäksi mies oli tärkeässä roolissa KuPS:n europeleissä.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Naatan Skyttä, Ilves
Vasta 18-vuotias huippulupaus löi jo nyt läpi Veikkausliigassa. Tilastoihin merkattiin 16 ottelua, joissa syntyi seitsemän maalia ja kaksi maalisyöttöä. Skyttä on yksi Veikkausliigan lupaavimmista lahjakkuuksista, eikä hän välttämättä pitkään pelaa enää Suomessa.

[readmore from=veikkausliiga]

Oikea laituri: Riku Riski, HJK
Riski oli HJK:n mestaruuden takuumiehiä yhdessä veljensä Roopen kanssa. Riku teki 21 ottelussa neljä maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Keskushyökkääjät: Timo Furuholm, FC Inter ja Roope Riski, HJK
Furuholm oli jälleen kerran Interin kantavia voimia. Konkarihyökkääjä teki 21 ottelussa kymmenen täysosumaa ja antoi viisi maalisyöttöä. Upeat tehot.
Roope Riski palasi Veikkausliigaan odotetun vahvasti voittaen Veikkausliigan maalipörssin. Kova kilpailutilanne Tim Väyrysen kanssa antoi varmasti lisäpotkua, mutta loppukaudesta HJK:n ykköshyökkääjän paikasta ei ollut kahta sanaa. Riski teki 16 maalia 20 ottelussa.

Koplavalmentaja: Toni Koskela, HJK
Koskela kesti hienosti kovat paineet HJK:n päävalmentajana ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan. Koskela kertoi Suomen Cupin finaalin tuoneen vahvan tunteen siitä, että mestaruus olisi mahdollista voittaa, lue lisää.

Koplajohtaja: Vesa Mäki, FC Inter

Pallo-koplan valitsema Veikkausliigan tähdistöjoukkue kaudella 2020.

SuomiFutis-sivuston toimittajista Pallo-koplan äänestykseen osallistui Juho Hirvonen. Alta näet, kenelle Hirvosen äänet menivät.

Maalivahti: Henrik Moisander, Inter
Oikea puolustaja: Nikolai Alho, HJK
Toppari: Rick Ketting, Inter
Toppari: Daniel O’Shaughnessy, HJK
Vasen puolustaja: Connor Ruane, Inter
Oikea laitapelaaja: Felipe Aspegren, Ilves
Puolustava keskikenttäpelaaja: Nana Boateng, KuPS
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Urho Nissilä, KuPS
Vasen laitapelaaja: Albion Ademi, IFK Mariehamn
Hyökkääjä: Roope Riski, HJK
Hyökkääjä: Jasin Assehnoun, FC Lahti
Koplavalmentaja: Ilir Zeneli, FC Lahti
Koplamiehistön joukkueen taustahenkilö: Markku Peltoniemi, HJK

LUE MYÖS: