Tässä veikkausliigakauden upein yksittäinen ottelu, suurin yllätys ja pahin floppi – ”Todellinen rimanalitus”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi 2020 on nyt saatu päätökseen. SuomiFutis-sivusto purkaa kautta jälleen totuttuun tapaan atomeiksi päätösvihellyksen jälkeen. Tässä juttusarjassa nostamme esiin veikkausliigakauden suurimpia ilmiöitä, parhaimpia pelaajia ja valmentajia sekä unohtumattomia hetkiä.

Juttusarjan jokainen artikkeli on jaettu kolmeen aiheeseen, ja aiheet ovat jaettu omille sivuilleen. Pääset sivulta toiselle sivun alalaidasta valitsemalla seuraavan sivun. Ensimmäisessä osassa pureudutaan kauden pahimpaan alisuoritukseen, kauden upeimpaan otteluun sekä kauden suurimpaan yllätykseen. Arvionsa ensimmäisen osan aiheista antavat SuomiFutis-sivuston toimittajat Juho Hirvonen sekä Heikki Kuparinen.

Kauden pahin floppi

RoPS keräsi vain viisi pistettä koko kaudella. Kuva: Juha Tamminen.

 Juho Hirvonen: RoPS:n surkeus ja SJK:n alakulo

– Rovaniemellä tuntui kaikki menevän pieleen tällä kaudella. Talous oli jo ennestään huonolla tolalla, ja sen päälle iski vielä koronakriisi. Joukkue oli todella kokematon, ja se näkyi karulla tavalla tulostaululla ottelusta toiseen. Viisi pistettä 22 ottelussa on silti todellinen rimanalitus, vaikka RoPS:lta ei ihmeitä odotettu alun perinkään.

– Ensi kaudella ilmasilta Helsingistä luultavasti myös katkeaa, kun HJK:n reservijoukkue Klubi 04 pelaa RoPS:n kanssa samassa sarjassa. HJK:n merkitys RoPS:n joukkueenrakentamisessa on ollut jopa kohtuuttoman suuri. Tällä kaudella Rovaniemellä pelasi HJK:sta lainalla peräti neljä pelaajaa.

– Myös SJK:n kausi oli varsinkin joukkueen pelaajistoon nähden alisuoritus. Jani Honkavaaran prosessi nytkähti kuitenkin vasta liikkeelle Seinäjoelle, joten liikoja ei tältä kaudelta vielä odotettu. Ensi kaudella Honkavaaran SJK mitataan sitten toden teolla.

Heikki Kuparinen: RoPS putosi ansaitusti

– ”Sori etelä, RoPS ei putoa ikinä”. No, nyt putosi, ja täysin ansaitusti. RoPS:lle povattiin vaikeaa kautta, mutta harva tuskin odotti näin surkeaa suoritustasoa. Vain yksi voitto ja viisi pistettä 22 ottelusta on yksi Veikkausliigan historian kehnoimmista kausista, eikä maalierossa 15-51 ole myöskään hurrattavaa.

Enoch Banza, Youness Rahimi ja Aleksandr Kokko pystyivät yhteensä neljään maaliin, eikä pelaajistosta noussut oikeastaan kukaan positiivisesti esiin. Kumpikaan RoPS:ia kauden aikana valmentaneista valmentajista – Vesa Tauriainen tai Mikko Mannila – eivät saaneet peliä uomiinsa, ja kuin pisteeksi i:n päälle SJK vielä hieroi suolaa märkiviin haavoihin päätöskierroksen lisäajan voittomaalillaan. RoPS tekee Napapiirillä mainiota juniorityötä, mutta organisaation talous ei ole vakain mahdollinen. Edessä voi olla pitkäkin korpivaellus Ykkösessä, sillä pääsarjaan nousua himoitsee moni muukin.

Seuraavalla sivulla käsitellään kauden kauden suurinta yllätystä. Pääset toiselle sivulle vaihtamalla sivua tämän tekstin alapuolelta.