Slavia Prahan tshekkiläispuolustaja Ondrej Kudela on saanut UEFA:lta 10 ottelun mittaisen pelikiellon ”rasistisesta käytöksestä” Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamaraa kohtaan.

Kamara on sen sijaan saanut kolmen ottelun mittaisen pelikiellon ”toisen pelaajan pahoinpitelystä”. Rangaistus koskee kuitenkin vain UEFA:n seurakilpailuja, joten Suomen A-maajoukkueotteluita häneltä ei välistä jää.

LUE MYÖS: UEFA lätkäisi Glen Kamaran joukkuetoverille tuntuvan pelikiellon ”hyökättyään vaarallisesti toisen pelaajan kimppuun”

Rangaistukset juontavat juurensa 18. maaliskuuta pelattuun Eurooppa-liigan otteluun Rangersin ja Slavia Prahan välillä.

Kamppailun loppuhetkeillä käynnistyneessä torikokouksessa Kudela juoksi Kamaran luokse, peitti suunsa kädellään ja kuiskasi Kamaran korvaan rasistisen solvauksen.

Kudela ja Slavia kiistivät kaikki rasismisyytökset tapauksen jälkeen, mutta UEFA otti asian tutkintaansa.

[readmore from=Kamara-Glen]

Viime viikolla Kudelalle langetettiin alustavasti yhden ottelun pelikielto, minkä takia 34-vuotias ei pelannut Eurooppa-liigan puolivälierävaiheen avausosassa Arsenalia vastaan. Kyseinen pelikielto sisältyy Kudelan tuoreeseen 10 ottelun pannaan, joka koskee myös maajoukkuepelejä. Kudelalta jää täten välistä ensi kesän EM-kisat Tshekin kanssa.

LUE MYÖS: Glen Kamara ”pettynyt” Ondrej Kudelan rangaistukseen – asianajaja vaatii vähintään vuoden pelikieltoa

Slavia syytti Kamaraa sen sijaan Kudelan pahoinpitelystä ottelun jälkeen Ibrox Stadiumin pelaajatunnelissa. UEFA on rankaissut Kamaraa tästä kolmen ottelun pelikiellolla, mutta Huuhkajat-tähden lakimies Aamer Anwar on kertonut The Athleticille, että he pyrkivät valittamaan tuomiosta.

Lähteet: Sky Sports, The Athletic

LUE MYÖS: