”He uskovat, että maapallo on litteä” – UEFA:n pomolta kritiikkiä suurseuroille

© Kuva: Getty Images

Euroopan Superliiga julkaisi suunnitelmansa viime viikon sunnuntaina.

Kolmea vuorokautta myöhemmin sarja oli jo kuopattu, kun yhdeksän seuraa oli ehtinyt jättää Superliigan taakseen. Tällä hetkellä vain Real Madrid, Barcelona ja Juventus ovat edelleen mukana Superliigassa.

Daily Mail haastatteli sunnuntaina UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferiniä. Čeferiniltä kysyttiin, millaisia rangaistuksia Superliigaan aluksi osallistuneet seurat saisivat.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Kaikkien on kannettava vastuu teoistaan, emmekä voi unohtaa sitä, mitä he tekivät. Tällaista ei voi tehdä ja sen jälkeen sanoa, että minua rangaistaan vain, koska koko maailman vihaa minua. Muut eivät ole aiheuttaneet heille ongelmia – vain he itse. Katsomme seuraavien päivien aikana, mitä teemme, Čeferin viittasi rangaistuksiin.

Čeferin muistutti, että hänen mielestään englantilaisseurat ovat muita paremmassa asemassa, koska he jättivät Superliigan ensimmäisenä.

– Minulle englantilaisseurojen ja muiden välillä on iso ero. Englantilaiset lähtivät Superliigasta ensimmäisenä. He myönsivät tehneensä virheen. Se vaatii tiettyä asennetta sanoa epäonnistuneensa. Minulle nämä 12 seuraa ovat jakautuneet kolmeen eri koriin. Ensimmäisessä korissa ovat englantilaisseurat, jotka lähtivät ensimmäisenä. Sen jälkeen tulee kakkoskori, jossa ovat Atlético, AC Milan ja Internazionale. Kolmoskorissa ovat ne seurat, jotka ovat edelleen Superliigassa.

Čeferin kritisoi Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta.

– He uskovat maapallon olevan litteä ja ajattelevat Superliigan olevan edelleen olemassa. Edelleen mukana olevalla kolmikolla ja Superliigasta lähteneillä seuroilla on suuri ero. Silti kaikilla on oma vastuunsa. En osaa vielä sanoa, millaisia rangaistuksia jaamme, mutta koko maailman on tiedettävä, että nämä seurat ovat vastuullisia.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!