Hurja viiden maalin vartti – PSG venyi mestaruustaistelun kannalta elintärkeään voittoon

© Kuva: Getty Images

Jos on taistelu mestaruudesta erittäin jännittävä Espanjan La Ligassakin, niin kaikista kutkuttavinta kamppailua pokaalista käydään Euroopan viidestä suurimmasta liigasta Ranskan Ligue 1:ssa. Kauden kääntyessä loppusuoralle pytty on yhä neljän joukkueen – Lillen, Ranskan mahtiseura PSG:n, Monacon ja Lyonin ulottuvilla.

Sarjakärki Lille jäi perjantaina kotonaan 1-1-tasapeliin Montpellierin kanssa. Kahden pisteen luovuttaminen saattoi olla kallista, joskin Montpellier johti peliä vielä 85. minuutilla.

Sunnuntain-iltapäivänä oli PSG:n vuoro vastata, kun se sai vieraakseen Saint-Étiennen. Ottelu oli maalittomassa tasatilanteessa vielä 77 peliminuutin jälkeen, mutta viimeisen vartin aikana verkot heiluivat peräti viidesti. PSG:n onneksi maaleista kolme teki kotijoukkue, joten kolme sarjapistettä jäivät Pariisiin.

Saint-Étienne siirtyi johtoon gabonilaisen Denis Bouangan maalilla 78. minuutilla. PSG:n supertähti Kylian Mbappé vastasi tasoitusmaalilla välittömästi, ja vei rankkarista joukkueensa 2-1-johtoon 87. minuutilla. Romain Hamouma toi Saint-Étiennen vielä tasoihin lisäajan alkajaisiksi, mutta PSG ei luovuttanut.

Kun pelattiin lisäajan neljättä minuuttia, kuukauden sairauslomaltaan palannut Mauro Icardi nousi korkeimmalle, ja puski Ángel Di Marían keskityksen verkkoon. Maali saattoi olla mestaruustaistelun kannalta erittäinkin tärkeä.

Mbappé on nyt tehnyt PSG:lle 86 maalia Ligue 1:ssä. Hän nousi jo nyt seuran kaikkien aikojen maalitilaston kolmanneksi Edinson Cavanin ja Zlatan Ibrahimovicin jälkeen, vaikka ikää miehellä on vasta 22 vuotta.

PSG:n loppukauden ohjelma on kärkinelikon joukkueista kaikkein suosiollisin, sillä se kohtaa vain selvästi alempana sarjataulukossa olevia joukkueita. Lyon pelaa vielä sunnuntaina vieraissa Nantesia vastaan, ja kohtaa seuraavalla kahdella kierroksella kärkikvartetin joukkueista Lillen ja Monacon. Monaco pelaa parhaillaan vieraissa Bordeaux’ta vastaan, ja johtaa 55. minuutilla ottelua 2-0.

Sunnuntai oli PSG:lle seurana erinomainen päivä, sillä PSG:n naisjoukkue katkaisi Mestarien Liigassa Lyonin viisi vuotta kestäneen mestaruusputkeen ja eteni ranskalaisseurojen keskinäisestä kilpailun välieriin Barcelonaa vastaan.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?