Huuhkajat-tähti Joel Pohjanpalo latasi podcastissa suorat sanat Superliigasta: ”Ei tulisi mieleenkään tehdä sellaista”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien tähtihyökkääjä Joel Pohjanpalo on esittänyt rehellisen mielipiteensä koko jalkapallomaailmaa ravistelleesta Euroopan Superliigasta Suplan Week of Football -podcastin vieraana.

Bayer Leverkusenin hyökkääjä, joka pelaa tällä hetkellä lainasopimuksella Union Berlinin riveissä, on törmännyt viikonvaihteen aikana lukuisiin uutisiin Superliigan perustamisesta.

Suomalaishyökkääjä vaikutti ensinnäkin tyytyväiseltä siihen, ettei Saksan suurseurat Bayern München ja Borussia Dortmund ole lähteneet 12 muun perustajaseuran mukaan kuohuttaneeseen hankkeeseen.

Pohjanpalo ei nimittäin monien muidenkaan tavoin pidä ideasta ja vahvisti olevansa erittäin mielissään seurakilpailuiden nykyisestä formaatista.

– Onhan tämä ollut täälläkin isosti esillä. Saksalaiset seurat Bayern ja Dortmund olivat kuitenkin huhujen mukaan kieltäytyneet kutsusta Superliigaan, tokaisi Pohjanpalo maanantaina julkaistussa jaksossa.

– Olen nähnyt tämän kilpailun saaneen paljon kritiikkiä ja vastustusta, ja ainakin oma mielipide on täysin sama. Minun mielestäni futikseen ei pitäisi missään nimessä tulla tuollaista kilpailua.

– UEFA ja FIFA ovat ainakin alkuun sanoneet, että Superliigaan lähteviltä seuroilta ja pelaajilta evättäisiin mahdollisuus osallistua niiden alaisiin peleihin ja minusta tämä olisi ihan oikea päätös.

– Se mitä UEFA on tähän saakka kaavaillut europelien suhteen kuulostaa oikein hyvältä. Ensi kaudellakin starttaava Konferenssiliiga on mielestäni ihan hyvä systeemi ja siitä pitäisi vain pitää kiinni.

Pohjanpalo osasi myös kertoa, miten UEFA:n ja FIFA:n potentiaaliset rangaistukset vaikuttaisivat odotetusti huippupelaajien seuravalintoihin.

26-vuotias kärkimies ei edes harkitsisi siirtoa sellaiseen seuraan, jossa pelaaminen estäisi häntä edustamasta Suomen maajoukkuetta.

– Minulla itsellä ei tulisi mieleenkään tehdä sellaista seurasiirtoa. Olen varma, että moni muukin pelaaja ajattelee samalla tavalla, jatkoi Pohjanpalo.

– Itse olen erittäin tyytyväinen tähän nykyiseen systeemiin seurojen ja maajoukkueiden välillä. Se toimii mielestäni erittäin hyvin.

– On täysin turha kaavailla yhtään sen isompaa sarjaa, missä kaikki nämä isoimmat jengit pelaisivat jatkuvasti vastakkain. Ihan samalla tavalla ne isotkin seurat ottavat välillä turpaan pienemmiltä omissa sarjoissaan.

– Vaikka tilastot sanoisivat mitä, niin ottelut alkavat aina 0-0-tilanteesta ja usein tapahtuu yllätyksiä. Pienet seurat kaatavat isoja seuroja ja hakevat tasapelejä ja näin pois päin. Sitä on yksinkertaisesti tämän lajin kauneus.

Saksan Bundesliigaa voi seurata V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?