Joachim Löwin seuraajan etsintä eteni roiman askeleen – Saksan jalkapalloliitto vahvisti keskustelut

© Kuva: Getty Images

Saksan jalkapalloliitto DFB joutui tänä keväänä yllättäen uuden tilanteen eteen, kun Joachim Löw ilmoitti maaliskuun alussa jättävänsä paikkansa A-maajoukkueen päävalmentajana ensi kesän EM-kisojen jälkeen. Löwin sopimus ulottui Qatarin ensi vuoden MM-kisoihin saakka, mutta hän toivoi jalkapalloliitolta sen varhaistettua purkua.

Löw aloitti Saksan päävalmentajana jo vuonna 2006 – toimittuaan sitä ennen parin vuoden ajan Jürgen Klinsmannin apulaisvalmentajana maajoukkueessa – joten kesällä tulee päätökseensä pitkä, lähes 15 vuotta kestänyt aikakausi. Spekulaatiot Löwin seuraajasta käynnistyivät luonnollisesti välittömästi, mutta vielä etsintä ei ole johtanut tuloksiin.

Tiistaina taidettiin kuitenkin valmentajahaussa nähdä kenties ratkaiseva askel. Bayern München tiedotti kiinnittäneensä nuoren Julian Nagelsmannin uudeksi valmentajakseen, joten tämän kauden valmentaja Hansi Flick on nyt saatavilla.

Flick toimi vuoden 2014 MM-kisoissa Löwin kakkosvalmentajana, ja häntä on pidetty alusta lähtien loogisena Löwin työn jatkajana. Huhut saivat vahvasti uutta pontta toissa viikolla, kun Flick kertoi julkisesti toivovansa Bayernilta sopimuksen purkua. Nyt myös jalkapalloliitto DFB on vahvistanut, että keskustelut 56-vuotiaan Flickin ja Bayernin kanssa ovat meneillään.

– On tunnettu tosiasia, että DFB arvostaa Hansi Flickiä suuresti. Hän on erinomainen ehdokas maajoukkueen uudeksi valmentajaksi. Voimme vahvistaa, että käymme nyt keskusteluja Hansi Flickin ja FC Bayernin johtohenkilöiden kanssa, jalkapalloliitosta vahvistettiin tiistai-iltana uutistoimisto dpa:lle.

Löw itse nousi maajoukkueen päävalmentajaksi siis kakkosvalmentajan paikalta, ja jos seuraava valmentaja on Flick, olisi jatkumo looginen. Flick oli Löwin aisaparina pitkään, vuodesta 2006 lähtien aina vuoden 2014 maailmanmestaruuteen asti.

Vuodesta 2014 vuoteen 2017 Flick toimi jalkapalloliiton urheilujohtajana. Sen jälkeen hän hoiti lyhyen aikaa Hoffenheimin toimitusjohtajan pestiä, kunnes Bayern München palkkasi hänet kesällä 2019 valmennustiimiinsä Niko Kovacin apulaisvalmentajaksi.

Kun Kovac sai loppuvuodesta 2019 kenkää, nostettiin Flick päävalmentajaksi – tunnetuin seurauksin. Flickin valmennuksessa Bayern voitti kaudella 2019-2020 kuusi pokaalia, joskin seurajoukkueiden MM-turnaus venyi aina seuraavan kauden puolelle koronapandemian aiheuttamista viivästyksistä johtuen.

Bayern toivonee saavuttavansa jonkinlaisia säästöjä, jos ja kun se vapauttaa Flickin maajoukkueen käyttöön. Varsinaista siirtokorvausta jalkapalloliitto yleishyödyllisenä järjestönä tuskin maksaa, mutta Flick saattanee luopua esimerkiksi osasta palkkaansa tai menestysbonuksistaan, jotta Bayern suostuisi sopimuksen purkuun ja Flick saisi allekirjoittaa uuden työsopimuksen.

Lähde: Transfermarkt


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille