Andrea Pirlon luotsaaman Juventuksen vaikeudet saivat jatkoa sunnuntaina, kun se menetti jälleen pisteitä pelattuaan 1-1-tasapelin Fiorentinaa vastaan.

Italian Serie A:n mestaruuden peräti yhdeksän kertaa putkeen voittaneelle Juventukselle pistemenetys oli jo neljäs seitsemään edelliseen otteluun. Juventus on tällä hetkellä kolmantena, mutta piste-ero sarjakärki Internazionaleen on kasvanut jo 13 pisteeseen, kun enää viisi ottelukierrosta on pelaamatta.

Jo nyt voitaneen julistaa se, että torinolaisseuran pitkä mestaruusputki tulee katkeamaan tällä kaudella. Mestarien liigan paikkakin on työn ja tuskan takana, sillä Atalanta ja Napoli hengittävät Juventuksen niskaan.

Neljäntenä oleva Atalanta on yhden pisteen päässä Juventuksesta, ja viidentenä oleva Napoli kolmen pisteen päässä. Sekä Atalanta että Napoli ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän, joten jos kumpikin voittaa rästiottelunsa, tipahtaa Juventus sarjassa viidenneksi – ulos Mestarien liigan paikoilta.

Juventuksen kaudesta on tulossa katastrofi ja Pirlo kertoo tiedostavansa, että hänen debyyttikausi päävalmentajana on sujunut alle odotusten.

[readmore from=Juventus]

– Alkuperäiset odotukset sekä minulla että seuralla olivat erilaiset. Emme ole toimineet haluamallamme tavalla, Pirlo sanoi Fiorentina-ottelun jälkeen.

– Opin jokaisesta pelistä, mutta en ole onnellinen, kun otetaan huomioon alkuperäiset odotukset. Myöskään seura ei ole onnellinen tästä.

Pirlo solmi viime kesänä Juventuksen kanssa kaksivuotisen valmentajasopimuksen. Valmennuspesti uhkaa kuitenkin heikkojen tulosten myötä loppua jo kuluvan kauden jälkeen.