Italialaisjätti Juventuksen yhdeksän vuoden mestaruusputki Serie A:ssa on tulossa päätökseen tällä kaudella.

Kolmannella sijalla oleva Juventus on peräti 12 pistettä sarjakärki Internazionalea perässä, kun enää yhdeksän ottelukierrosta on pelaamatta.

Juventuksen päävalmentajaksi viime kesänä nimitetyn Andrea Pirlon debyyttikausi on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut, sillä myös Mestarien liigassa torinolaisseura koki karmean pettymyksen pudottuaan jatkosta jo neljännesvälierävaiheessa.

Pirlolla ei ollut aiempaa kokemusta valmentamisesta ennen Juventus-pestiä, joten torinolaisseura otti tietoisen riskin palkatessaan seuralegendan päävalmentajaksi.

Riski ei ole kannattanut ja viime aikoina on vellonut huhuja Pirlon mahdollisista potkuista. Italialaisluotsi myöntää tehneensä virheitä ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan – ja olisi valmis tekemään ne uudestaan.

– Olen tehnyt paljon asioita väärin, mutta tekisin ne kaikki uudestaan, koska ensimmäinen vuosi valmentajana ei ole helppo, Pirlo sanoi Sky Italialle.

– Tänä vuonna on tapahtunut paljon asioita. Mielestäni tämä on ollut monimutkaisin kausi paitsi minulle, myös kaikille muille monista syistä.

– Olen tehnyt virheitä, kuten kaikki tekevät, mutta voin tehdä niistä johtopäätökset enkä toista niitä tulevaisuudessa.

Pirlo ei ole vielä heittänyt hanskoja tiskiin mestaruuden suhteen, mutta myöntää, että loppukauden tavoite on turvata paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi sekä voittaa Italian cup-mestaruus.

– Tällä hetkellä se (TOP4-sijoitus) on tavoite, koska mestaruuden voittaminen on vaikeaa, Pirlo lisäsi.

– Olemme asettaneet tavoitteeksemme tehdä hienoja asioita viimeisessä 10 ottelussa. Haluamme voittaa tämän ”miniliigan” ollaksemme valmiita Coppa Italian finaaliin.

LUE MYÖS: