Bayernin monivuotinen luottopelaaja Jérôme Boateng pelaa ensi kaudella uuden seuran peliasussa. Saksalaislehti Kicker kertoo, ettei Bayern tarjoa jatkosopimusta 32-vuotiaalle keskuspuolustajalle. Boatengin sopimus päättyy kesällä, joten hän on vapaa siirtymään toiseen seuraan ilman siirtokorvausta.

Boatengin kohtalosta päätettiin äskettäisessä Bayern Münchenin hallintoneuvoston kokouksessa. Tieto päätöksestä on jo kerrottu myös Boatengin agentille.

Boateng siirtyi Bayern Müncheniin Manchester Citystä kesällä 2011, joten hän tulee pelanneeksi Bayernissa kaikkiaan kymmenen kautta. Jo ennen tätä kautta Boateng on voittanut Bayernissa kahdeksan peräkkäistä Bundesliigan mestaruutta, ja tällä kaudella on näillä näkymin tulossa yhdeksäs. Lisäksi hän juhli viime elokuussa Bayern-uransa toista Mestarien liigan voittoa sekä vuonna 2014 Saksan paidassa maailmanmestaruutta.

Kaikkiaan Boateng on pelannut 76 A-maaottelua kuuluttuaan vuosien ajan Saksan runkopelaajiin. Joachim Löw pudotti kuitenkin Boatengin, Thomas Müllerin ja Mats Hummelsin huomiota herättävästi ulos maajoukkueesta maaliskuussa 2019. Müllerin ja Hummelsin huhutaan olevan lähellä paluuta maajoukkueeseen kesän EM-kisoissa, mutta Boateng ei kaavailuissa mukana ole.

Tällä kaudella Boateng on pelannut Bayern Münchenissä 30 ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi ja syöttänyt yhden maalin. Yhteensä pelejä Bayernissa on kertynyt 354 (10 maalia, 25 maalisyöttöä), joista Bundesliigassa 307 (5+21).

[readmore from=Boateng-Jerome]

Berliinissä syntyneen Boatengin juniorivuosien seuroja olivat Tennis Borussia Berlin ja Hertha Berlin. Hän pelasi Bundesliigaa Herthan paidassa vuoden ja Hamburger SV:ssä kolme vuotta ennen kuin siirtyi Manchester Cityn valioliigamiehistöön 21-vuotiaana vuonna 2010. Boateng pelasi Cityssä vain yhden kauden ennen kuin matka jatkui Bayern Müncheniin, ja loppu on historiaa. Kaudella 2015-2016 hänet valittiin Saksan vuoden jalkapalloilijaksi.

Boateng itse ei ole vielä julkisesti tulevaisuuttaan kommentoinut. Häntä kohtaan uskotaan olevan kiinnostusta etenkin Englannissa ja Italiassa. Toistaiseksi melko kevyissä huhuissa on mainittu ainakin Chelsea ja Juventus.

Bayernin puolustus on uusiutumassa ensi kaudeksi tuntuvasti, sillä seurasta lähtee Boatengin tavoin siirtokorvauksetta myös itävaltalainen David Alaba. Korvaajaksi on jo hankittu RB Leipzigista ranskalainen Dayot Upamecano 42,5 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Lähde: Transfermarkt