Kylian Mbappé on tehnyt tälläkin kaudella Mestarien liigassa runsaasti urotekoja – ja hienoja maaleja. Keskiviikkona ranskalaishyökkääjä oli kuitenkin täysin varjoissa, kun Manchester City haki välierien avausosassa Pariisista tärkeän 2-1-vierasvoiton.

Mbappé pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia, muttei laukonut tässä ajassa kertaakaan – ei maalia kohti eikä sen ohi. Hän yritti kahta harhautusta ja onnistui niistä toisessa. Viidestä kaksinkamppailustaan Mbappé voitti kaksi, ja lisäksi hän menetti pallon 11 kertaa.

Jo nämä tilastot kertovat karua kieltä Mbappén vaisusta illasta, mutta kenties kummallisin on se tilasto, että Mbappélle listattiin ottelussa vähemmän pallokosketuksia kuin molemmille maalivahdeille. PSG-hyökkääjä koski palloon 30 kertaa, kun oman joukkueen maalivahdille Keylor Navasille tilastoitiin 53 pallokosketusta ja Manchester Cityn virkaveljelle Edersonille 31.

Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. 30 pallokosketuksestaan Mbappén neljä kosketusta tilastoitiin kuitenkin ”avainsyötöksi”, jotka johtivat maalipaikkaan. Vaikka verkko ei heilunut yhdessäkään, oli hän kuitenkin mukana rakentamassa PSG:n peliä.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Tonight was the first time Kylian Mbappé completed 90 minutes in a UEFA Champions League match and failed to attempt a single shot. Subdued. #UCL