Ranskalaisluotsi uskoo Zinédine Zidanen päätyvän Ranskan A-maajoukkuevalmentajaksi: ”Hänet on valittava”

© Kuva: Getty Images

Didier Deschamps saapui Ranskan A-maajoukkueen peräsimeen kesällä 2012.

52-vuotias Deschamps on siten valmentanut Ranskan A-maajoukkuetta jo melkein yhdeksän vuoden ajan.

Ranska eteni kesällä 2016 EM-lopputurnauksen finaaliin, mutta Portugali veti pidemmän korren ja voitti mestaruuden. Kesällä 2018 Ranska kruunattiin maailmanmestariksi Venäjällä. Deschampsin pesti on ollut siten onnistunut.

Ranska on yksi suurimmista voittajasuosikeista kesän EM-lopputurnauksessa. Deschampsin sopimus Ranskan jalkapalloliiton kanssa kestää ensi vuoden loppuun, eli Deschampsin on määrä valmentaa Ranskaa myös Qatarin MM-kisoissa.

Ranskalaismedioiden mukaan Deschamps saattaa kuitenkin poistua Ranskan A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta kesän EM-kisojen jälkeen. Ranskan jalkapalloliitto haluaa uutta verta maajoukkueeseen ja olisi valmis korvaamaan Deschampsin Zinédine Zidanella.

Ranskan pääsarjaa johtavan Lillen päävalmentaja Christophe Galtier uskoo Zidanen nousevan Ranskan A-maajoukkueen peräsimeen. Zidane valmentaa parhaillaan Real Madridia, mutta Zidanen uskotaan poistuvan seurasta kesällä.

– En tunne maajoukkuevalmentajan työnkuvaa alkuunkaan. Olen Ranskan A-maajoukkueen uskollinen kannattaja, mutta en ole koskaan kuvitellut itseäni maajoukkuevalmentajan rooliin. Uskon Zidanen korvaavan Deschampsin maajoukkueessa. Zidane on valittava siihen rooliin, Galtier totesi AS:n mukaan.