Real Madrid vaarassa ajautua ongelmiin Mestarien liigassa – syynä homegrown-sääntö

© Kuva: Getty Images

Real Madridilla uhkaa loppua niin sanotut homegrown-pelaajat kesken, mikäli Sergio Ramos, Lucas Vázquez, Isco ja Mariano Diáz vaihtavat maisemaa kesän siirtoikkunan aikana.

Nelikosta kaikki ovat olleet viime aikoina siirtohuhujen kohteena, ja on täysin mahdollista, että kaikki siirtyvät kesän aikana pois Los Blancosista. Jos näin käy, on Real Madridilla enää riveissään neljä espanjalaispelaajaa: Dani Carvajal, Marco Asensio, Nacho ja Álvaro Odriozola.

Mestarien liigaan homegrown-sääntö edellyttää, että jokaisen joukkueen pelaajaluettelossa on kahdeksan pelaajaa, jotka ovat kotimaisia tai vaihtoehtoisesti pelanneet seurassa kolmen vuoden ajan ikävuosien 15-21 aikana.

Real Madrid -miehistössä Raphaël Varane (Ranska), Federico Valverde (Uruguay) sekä Vinícius Júnior täyttävät nämä kriteerit. Realilla olisi täten seitsemän pelaajaa, mutta UCL-säännöt vaatisi vielä yhtä pelaajaa.

Mikäli Real Madrid ei saa kasaan riittävää määrää homegrown-pelaajia, joutuu joukkue nimeämään normaalia vähemmän pelaajia UCL-miehistöönsä (24).


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta