Real Madridin laitapuolustaja Marcelo saattaa joutua jättämään väliin Mestarien liigan välierien toisen osaottelun Chelseaa vastaan, koska hänet on valittu vaalivalvojaksi Madridin aluevaaleihin, kertoo BBC.

Vaalit pidetään tiistaina 4. toukokuuta ja Real Madrid pelaa Chelseaa vastaan vieraissa seuraavana päivänä. Ensimmäinen osaottelu päättyi Espanjassa 1-1-tasapeliin.

BBC:n mukaan Real Madrid analysoi tilannetta ja selvittää, voisiko Marcelo, 32 mitenkään matkustaa joukkueen mukana Lontooseen. Ellei Marceloa vapauteta vaalivelvollisuuksistaan, hän ei saa matkustaa otteluun. El Mundo kertoo, että vaalikomitea on jo hylännyt Real Madridilta yhden vetoomuksen.

Kaikki äänestyskelpoiset espanjalaiset voidaan valita vaaleihin ääntenlaskijaksi. Marcelo on syntynyt Brasiliassa ja edustanut maataan kymmenissä A-maaotteluissa, mutta hänelle myönnettiin Espanjan kansalaisuus vuonna 2011.

Levanten maalivahti Aitor Fernández ja Athletic Bilbaon Iñaki Williams ovat aiempina vuosina saaneet vapautuksen vaalivelvotteistaan.

Marcelo on edustanut Real Madridia yli kymmenen vuoden ajan, ja hänet luetaan seuraikonien joukkoon, mutta kuluvalla kaudella brassipuolustaja on päässyt kentälle vain 16 ottelussa. Välierien ensimmäisessä osassa Chelseaa vastaan hän pelasi aloituskentällisessä Ferland Mendyn ollessa sivussa loukkaantuneena.