SJK-kausiennakko 2021: Tulosta tultava tai Jani Honkavaaran alkuperäinen suunnitelma koulunpenkistä toteutuu

© Kuva: Juha Tamminen

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo
Seinäjoen Jalkapallokerho
 • Perustettu: 2007
 • Stadion: OmaSp Stadion
  • Kapasiteetti: 5 817
 • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 900 000 euroa
 • Kotiasu: Musta
 • Vierasasu: Valkoinen
 • Mestaruudet: 1
 • Hopeaa: 1
 • Pronssia: 1

Karmea alkukausi kääntyi siedettäväksi loppukaudeksi

SJK sijoittui Jani Honkavaaran ensimmäisellä kaudella seitsemänneksi. Kuva: Juha Tamminen.
 • Veikkausliiga: seitsemäs
 • Pisteet: 29
 • 8 voittoa, 5 tasapeliä, 9 tappiota
 • Maaliero 27-29
 • Suomen Cup: alkulohko

Jani Honkavaara palasi pitkän reissun jälkeen takaisin synnyinsijoilleen. Moni odotti, että Honkavaara ratkoo pitkään rämpineen SJK:n ongelmat heti ensimmäisellä kaudellaan, mutta näin ei tapahtunut. Taaperrus jatkui myös Honkavaaran alaisuudessa.

SJK sijoittui lopulta seitsemänneksi jääden mestari HJK:sta peräti 19 pistettä. Mitaleihinkin matkaa kertyi 12 pistettä. Viime kaudella SJK ilmoitti pelaajabudjetikseen 900 000 euroa, mikä oli sarjan toiseksi suurin. Rahoille ei varsinaisesti saatu toivottua vastinetta seitsemännellä sijalla.

Honkavaara ei kuitenkaan kokenut edeltäjiensä kohtaloa SJK:ssa. Potkuja ei nähty, vaikka kauden alkupuolisko oli suorastaan karmea. SJK voitti ensimmäisestä 11 ottelustaan vain yhden, kun TPS kaatui kauden avauksessa maalein 1-0. Sen jälkeen SJK pelasi kymmenen ottelua voitoitta, viisi tasapeliä ja viisi tappiota.

Kauden toisella puoliskolla SJK alkoi voittaa otteluita ja tilanne häntäpäässä alkoi helpottaa. Pahimmillaan SJK oli 11 ottelun jälkeen sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. HJK-tappio nosti hikikarpalot Honkavaaran otsalle. Paine alkoi kasvaa, mutta sen jälkeen kurssi muuttui neljän ottelun voittoputkella. Tuo voittoputki pelasti ehkäpä Honkavaaran työpaikan tai vähintäänkin SJK:n kauden totaaliselta farssilta.

SJK hävisi kaudella 2020 kuudesti yhden maalin erolla. Honkavaaran asemaa varmasti helpottivat vahvat tulokset kärkipään joukkueita vastaan. SJK voitti kahdesti hopealle sijoittuneen Interin. Lisäksi SJK venyi tasapeleihin Honkaa, KuPS:ia sekä Ilvestä vastaan. HJK oli Kerholle vaikein vastustaja kahden tappion myötä. RoPS oli ainoa joukkue, jonka SJK onnistui voittamaan molemmissa otteluissa.

Suomen Cup antoi talvella 2020 osviittaa vaikeasta kaudesta, kun SJK jäi ennen kauden alkua cupin karsinnassa alkulohkoon.

Mitä siirtoja SJK teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen kauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista