SJK-kausiennakko 2021: Tulosta tultava tai Jani Honkavaaran alkuperäinen suunnitelma koulunpenkistä toteutuu

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Denis Oliinyk

Viime kaudella näkyi pieniä hyytymisen merkkejä, kun 20 ottelussa tuli vain kaksi täysosumaa. Kaudella 2019 Oliinyk paukutti vielä seitsemän maalia ja sitä edellisellä kaudella osumia kertyi 13 ottelussa neljä. Oliinyk, 33, alkaa olla Veikkausliigan konkariosastoa, mutta terävyyttä löytyy yhä. Talven Suomen Cupissa Oliinyk viimeisteli kaksi osumaa.

Denis Oliinyk on tehnyt SJK-urallaan 18 maalia. Kuva: Juha Tamminen.

Oliinyk sopii SJK:n pelitapaan hyvin. Vasempana laiturina viihtyvä Oliinyk on edelleen elintärkeä SJK:n palapelissä. Häntä on myös kokeiltu talven aikana keskemmällä kenttää, mutta luultavasti miehen paikka pysyy vasemmalla.

Alkava kausi voi olla Oliinykin kohdalla viimeinen SJK:n riveissä.

Murilo

Viime elokuussa siirtoikkunan viime hetkillä Seinäjoelle saapunut 25-vuotias brassi Murilo on fyysisesti erittäin vahva laitapelaaja. SJK:ssa Murilo nähdään vasempana wingbackina, joka juoksee pelistä toiseen isoja juoksumääriä.

Brasilialainen Murilo saattaa olla vasemmalla laidalla yksi kauden parhaista pelaajista. Kuva: Juha Tamminen.

Hän on erittäin vahva 1vs1-tilanteissa. Hyökkäyspäässä Murilo pystyy ohittamaan oman merkkaajansa ja puolustuspäässä harva menee fyysisen monsterin ohitse.

Murilo pelasi heti saavuttuaan kaikki minuutit Veikkausliigassa. Sopeutuminen tapahtui nopeasti, joten alkavalla kaudella häneltä voidaan odottaa entistä enemmän. Murilo voi hyvin nousta alkavalla kaudella tähdistöjoukkueeseen. Ainakin hän kilpailee vasemmalla parhaan wingbackin/laitapuolustajan palkinnosta lähes nimikaimansa, HJK:n Luis Murillon, kanssa.

Läpimurtopelaaja – Daniel Håkans

Tällä hetkellä SJK:n kokonaisvaltaisin pelaaja on Daniel Håkans, jonka harteille on kasautumassa SJK:n pallollinen pelaaminen. Vasta 20-vuotias Håkans on aiemmin nähty laiturina, mutta talven aikana pelipaikka on vaihtunut keskikentän keskustaan kasipaikalle.

Pelipaikan vaihdos voi olla juuri se, mitä Håkans on kaivannut läpimurron tekemiseksi. Håkans on jalostumassa erinomaiseksi keskikentän box-to-box-pelaajaksi. Kokonaisvaltainen pelaaminen on ottanut jo talven aikana isoja harppauksia, ja Håkans on raivaamassa tiensä avaukseen SJK:n keskikentällä.

Daniel Håkansin pelipaikka on talven aikana vaihtunut laidalta keskikentän keskustaan. Kuva: Juha Tamminen.

Viime kaudella tilille tuli 11 veikkausliigaottelua laiturina ja debyytin nuorukainen teki Veikkausliigassa jo kaudella 2019. Kaudella 2021 Håkansilla on mahdollisuus lyödä toden teolla läpi. Vahva kausi SJK:n keskikentällä voisi tuoda myös siirron ulkomaille, sillä miehen sopimus SJK:n kanssa on päättymässä kauden jälkeen.

SJK:n kohdalla SK-sääntö saattaa avata useammalle nuorelle pelaajalle mahdollisuuden läpimurtoon. HJK:sta lainalla pelaava Pyry Hannola, 19, on vahva ehdokas Håkansin vierelle keskikentälle. Joonas Lepistö, 22, tykitti cupissa kolme maalia viiteen peliin ja on saamassa mahdollisuuden kauden alusta. Myös 19-vuotias keskuspuolustaja Matias Vainonpää on saamassa runsaasti vastuuta kolmen topparin linjassa.

Miten SJK pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on SJK:n ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.