Suomi on jalkapalloyhteiskunta: Hämmentävän kova fakta nousi esiin – vain neljä muuta Euroopan maata pystyneet samaan

© Kuva: Juha Tamminen

Tiistaina jälleen yksi jaloilla palloa pelaava Suomen maajoukkue varmisti EM-kisapaikan, kun miesten futsalmaajoukkue voitti Belgian maalein 3-2. Suomi on tällä hetkellä harvinaisen kovassa seurassa, mitä tulee jalkapalloon ja futsaliin.

Huuhkajat varmisti historiansa ensimmäisen EM-kisapaikan marraskuussa 2019, kun Liechtenstein kaatui Töölön hyytävässä illassa. Vuoden 2020 EM-lopputurnaus siirtyi lopulta vuodella koronapandemian takia, joten ensi kesänä Huuhkajat nähdään ensimmäistä kertaa EM-viheriöllä.

Helmarit jatkoi suomalaisen jalkapallon riemukulkua helmikuussa 2021, kun se varmisti EM-kisapaikan kaatamalla Portugalin jopa marraskuuta 2019 viileämmässä Töölön illassa. Myös naisten EM-lopputurnaus siirtyi koronan takia vuodella kesälle 2022. Naisten maajoukkue on selvinnyt EM-kisoihin nyt jo neljästi.

Tänään, tiistaina oli miesten futsalmaajoukkueen vuoro tehdä historiaa. Belgia nurin Vantaalla ja historian ensimmäinen EM-kisapaikka taskuun. Futsalin EM-lopputurnaus pelataan 19.1.-6.2.2022. Saavutus on jo itsessään hieno ja erinomainen tunnustus pitkäjänteisestä työstä, mitä futsalin eteen Suomessa on tehty.

Vaikka futsal ja jalkapallo ovatkin eri lajeja, voidaan niitä pitää vähintäänkin sisaruksina. Ovathan molemmat lajit saman lajiliiton alaisuudessa. Suomella on nyt maajoukkue niin jalkapallon miesten ja naisten sekä futsalin tulevassa EM-lopputurnauksessa.

Saavutus on upea, eikä samaan ole todellakaan pystynyt kovinkaan moni muu jalkapallomaa. Itse asiassa samaan on tällä hetkellä pystyneet Suomen lisäksi vain neljä Euroopan maata; Espanja, Hollanti, Italia ja Venäjä. Lisäksi Tshekillä ja Ukrainalla on vielä mahdollisuus päästä harvalukuiseen joukkoon.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön SuomiFutis (@suomifutiscom) jakama julkaisu

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.