”Tärkeään voittoon” tyytyväinen Sveitsin valmentaja lähetti tiukan viestin medialle – vihjasi UEFA:n harkitsevan EM-joukkueisiin kohdistuvaa muutosta

© Kuva: Getty Images

Suomi nousi vuoristoratamaisessa harjoitusottelussa ensin maalin takaa 2-1-johtoon, mutta taipui lopulta 2-3-tappioon kotijoukkue Sveitsiä vastaan (lue raportti keskiviikon maaottelusta täältä). Sveitsille tulos merkitsi kolmatta voittoa kolmesta maaliskuun maaottelusta, ja maajoukkuetta vuodesta 2014 valmentanut Vladimir Petkovic lähettikin pelin jälkeen tiukan viestin alppimaan medialle.

– Me ansaitsemme lehdistöltä parempaa kohtelua, Petkovic jyrähti suorasanaisesti.

– Minusta tuntuu, että Sveitsin joukkuetta arvostetaan enemmän ulkomailla. Teidän tehtävänne on alleviivata joukkueen saavutuksia. Vaikkemme voittaneet ainuttakaan ottelua, 2020 oli positiivinen vuosi. Osoitimme, että joukkuemme kykenee haastamaan tasapäisesti Espanjan tai Saksan.

Kuten odottaa sopi, peluuttivat sekä Sveitsi että Suomi ottelussa melko varamiehisiä aloituskokoonpanoja paljon pelanneita avainpelaajiaan lepuuttaen. Toisella puoliajalla myös pelipaikkojensa ykkösvaihtoehtoja vaihdettiin kentälle. Vaikka kokeiluja tehtiinkin, oli Petkovic myös tulokseen hyvin tyytyväinen.

– Tämä voitto on tärkeä. Se tuo pelaajille positiivista energiaa. Olin hyvin tyytyväinen nähdessäni joukkueeni niin hyvin organisoituneena. Me pelaamme toinen toisillemme, ja kaikki ovat omaksuneet täysin pelitapamme.

Tärkeitä EM-kisanäyttöjä valmentajalle antoivat muun muassa tasoitusmaalin tehnyt Ruben Vargas sekä kaksi maalia alustanut Christian Fassnacht. EM-kisajoukkueet pitää julkistaa viimeistään 1. kesäkuuta. Kullakin maalla on kovaa kilpailua paikoista 23 pelaajan kisaryhmiin, ja Petkovicin mukaan hänenkin listoillaan on vielä 30 pelaajaa.

Bosnialaislähtöinen valmentaja vihjaisi kuitenkin myös UEFA:n harkitsevan muutosta kokoonpanosääntöihinsä, liittyen kaiketi siihen, että keskiviikkona päätettiin EM-kisaotteluissa sallittavan viisi pelaajavaihtoa per joukkue.

– Minulla on vaikeita valintoja edessäni. Tiedän kuitenkin myös, että UEFA harkitsee nyt mahdollisuutta sallia valmentajien ottavan kisajoukkueisiin 25 tai 26 pelaajaa vain 23:n sijaan, Petkovic paljasti.

Lähde: Box24 News ja RTN


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.