TOP 5: Tässä alkavan kauden kovimmat maalitykit Veikkausliigassa – joku heistä juhlii maalikuninkuutta

© Kuva: Juha Tamminen

Uusi veikkausliigakausi pyörähtää jälleen käyntiin lauantaina. Sarjan suurin ennakkosuosikki on itse oikeutetusti HJK. Kovimmat haastajat ennakkokaavailuissa ovat KuPS sekä FC Inter.

Kaikki Veikkausliigan kausiennakkopaketin artikkelit löydät täältä.

Mutta ketkä ovat ennakkoon sarjan kovimmat maalintekijät? SuomiFutis kokosi kasaan alkavan veikkausliigakauden todennäköisimmät nimet, joiden toimesta maaliverkot pöllyävät tulevalla sesongilla.

1. Roope Riski, HJK

HJK:n hyökkääjä Roope Riski on todennäköisin vaihtoehto Veikkausliigan maalikuninkaaksi tulevalla kaudella. Riski, 29, iski Suomen Cupissa ennen kauden alkua viisi osumaa yhtä monessa pelaamassaan ottelussa. Hän voitti viime kaudella sarjan maalikuninkuuden ylivoimaisesti iskien 16 osumaa.

2. Filip Valencic, HJK

Interistä takaisin Helsinkiin tulevalle kaudelle palannut slovenialainen on parhaimmillaan aivan sarjan parhaimpia pelaajia ja hän on loistava lisäys joukkueen jo valmiiksi hurjaan hyökkäyskalustoon. Valencic, 29, voitti vuonna 2019 Veikkausliigan maalikuninkuuden (16 osumaa). Kokenut hyökkääjä on pelannut uransa aikana 97 veikkausliigaottelua. Näissä hän on iskenyt 39 osumaa.

3. Timo Furuholm, Inter

Interin kokenut kärkimies iski viime kaudella Veikkausliigassa kymmenen osumaa. Furuholm, 33, on tykittänyt komealla urallaan jo 78 osumaa Veikkausliigassa. Saksan kentilläkin uransa aikana pelannut hyökkääjä on takuuvarma maalintekijä, sen osoittavat neljän viime kauden maalimäärät Veikkausliigasta (9, 9, 9, 10).

4. Jean Marie Dongou, Honka

Viime kaudella Espooseen saapunut kamerunilaiskärki iski 13 pelaamassaan veikkausliigaottelussa peräti seitsemän osumaa. Doungoulta, 26, löytyy kokemusta useammaltakin kaudelta Espanjan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta, Segunda Divisionista. Hänen onnistuttava myös tulevalla kaudella, mikäli Honka haluaa taistella mitaleista.

5. Benjamin Källman, Inter

Furuholm saa kärkiparikseen nuoren ja nälkäisen Benjamin Källmanin (22). Viime kaudella takaisin Norjasta Turkuun palannut Källman ehti pelata kymmenen veikkausliigaottelua onnistuen neljästi maalinteossa. Kausilla 2017-2018 hän ehti tehdä yhteensä 17 osumaa Interin paidassa Veikkausliigassa.

Kovimmat haastajat: Darren Smith (Honka), Jasin Assehnoun (FC Lahti), Emmanuel Ledesma (SJK)

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!