Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli sanoo, ettei Euroopan Superliiga -projekti voi edetä kuuden valioliigaseuran erottua hankkeesta myöhään tiistai-iltana.

Agnelli oli yksi pääarkkitehdeista irrottautumissuunnitelmien takana. Jo kahdeksan 12 mukaan lähteneestä seurasta on kuitenkin ilmoittanut eroavansa hankkeesta, mikä on saanut myös Agnellin myöntämään tappionsa.

– Ollakseni täysin rehellinen, tilanne ei siltä näytä, vastasi Agnelli kysyttäessä siitä, voisivatko suunnitelmat Euroopan Superliigasta yhä toteutua.

– Olen yhä uskollinen projektin kauneudelle, sen mahdolliselle arvolle jalkapallopyramidissa, sekä maailman parhaan kilpailun luomiselle, mutta ilmeisesti ei. En usko, että projekti on vielä käynnissä.

UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin leimasi Agnellin aiemmin ”käärmeksi”, koska hän toimi vielä hiljattain Euroopan seurajoukkueyhdistys ECA:n puheenjohtajana uudistamassa esimerkiksi Mestarien liigan uutta turnauskaaviota, mutta ryhtyi yllättäen Euroopan Superliigan johtokunnan varapuheenjohtajaksi (lue lisää).

ESPN FC

@ESPNFC
Eight of the 12 clubs have now officially pulled out of the European Super League.

❌ Arsenal
❌ Chelsea
❌ Liverpool
❌ Man City
❌ Man United
❌ Spurs
❌ Atletico Madrid
❌ Inter Milan
Barcelona
Real Madrid
AC Milan
Juventus

Lähde: BBC