Ranskan Ligue 1:ssa muhii todellinen pommi, kun enää neljä ottelukierrosta on pelaamatta.

Sarjan kärkipaikalla on tällä hetkellä Lille, joka teki sunnuntai-iltana uskomattoman nousun vierasottelussa Ranskan suurseura Lyonia vastaan.

Lyon johti ottelua 45 minuutin kohdalla 2-0-lukemin, mutta Lille nousi toisella jaksolla ensin tasoihin ja loppuhetkien maalilla ohi.

Lillen sankariksi nousi turkkilainen konkarihyökkääjä Burak Yilmaz, joka teki kaksi maalia sekä alusti Jonathan Davidin 2-2-tasoitusosuman. Yilmazin illan toinen maali syntyi 85. peliminuutilla ja se oli myös ottelun voittomaali.

[readmore from=Ligue-1]

Myös sarjakolmonen Monaco voitti sunnuntaina oman ottelunsa. Wissam Ben Yedderin loppuhetkien osuma siivitti joukkueen 1-0-vierasvoittoon Angersista.

Ligue 1:n mestaruustaisto on tasaisempi kuin moneen vuoteen, sillä Lille (73p.), PSG (72p.) ja Monaco (71p.) ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan.

Lillellä on mestaruus omissa käsissään ja sillä on myös edellä mainitusta kolmikosta helpoin loppuohjelma. PSG on todellisessa vaarassa pudota valtaistuimelta kolmen suvereenin vuoden jälkeen.

Tuskin kukaan osasi ennen kauden alkua ennakoida, että Ranskan liiga on tässä kohtaa kautta Euroopan kiinnostavin jalkapallosarja – ainakin mestaruustaiston suhteen.