Copa América vaarassa peruuntua – Argentiina menetti kisaisännyyden

© Kuva: Getty Images

Argentiina on menettänyt kisaisännyytensä kesän 2021 Copa Américan lopputurnaukselle, vahvisti CONMEBOL myöhään sunnuntai-iltana.

Päätös johtuu puhtaasti maan huonosta koronavirustilanteesta ja se on asettanut koko kilpailun vaaraan. Aiemmin, kisojen toinen alkuperäinen isäntämaa Kolumbia todettiin kykenemättömäksi järjestämään kisoja poliittisten levottomuuksien takia.

Viime vuodelta tähän kesään siirretyn turnauksen alkuun on enää muutama viikko aikaa, sillä ensimmäinen ottelu olisi määrä pelata 13. kesäkuuta.

CONMEBOL:lla on kova kiire saada ensinnäkin selvyys siitä, onko kisoja turvallista järjestää, jonka jälkeen sen on lukittava niille uusi isäntämaa. Viime hetkien vaihtoehdoiksi on kaavailtu ainakin Chileä ja jopa Yhdysvaltoja.

– CONMEBOL analysoi saamiaan tarjouksia muilta mailta, jotka ovat osoittaneet kiinnostuksensa turnauksen järjestämistä kohtaan. Lisätietoja on luvassa pian, tiedotti organisaatio.

Tiedotteen aikaan Argentiinassa oli maailman viidenneksi pahin Covid-tilanne asukasta kohden. Päivittäin on todettu jopa 76 tapausta 100 000 ihmistä kohden – eli yli 34 000 päivittäistä tapausta kokonaisuudessaan.

Lähde: Goal