ESPN: Superliiga-kapinallisia uhkaa kahden vuoden panna Mestarien liigaan

© Kuva: Getty Images

ESPN:n saamien tietojen mukaan UEFA on valmis ryhtymään ankariin kurinpitotoimiin niitä Euroopan Superliigaan liittyneitä seuroja vastaan, jotka eivät ole vielä vahvistaneet irtautuneensa projektista täysin.

Tämä saattaisi johtaa Euroopan jalkapalloliiton kurinpitopolun maksimirangaistukseen, joka olisi peräti kahden vuoden mittainen osallistumiskielto Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan.

UEFA on käynyt kuluneen 10 päivän aikana keskusteluita kaikkien Superliigaan liittyneiden seurojen kanssa. Liitto on yrittänyt sopia jokaisen 12 osapuolen kanssa pienemmistä rangaistuksista ja sitoomuksesta olla jatkamatta Superliiga-projektin kehittelemistä.

Keskiviikkona saatujen tietojen mukaan UEFA olisi päässyt seuraamuksista yhteisymmärrykseen seitsemän seuran kanssa: Atlético Madridin, Arsenalin, Chelsean, Liverpoolin, Manchester Cityn, Manchester Unitedin ja Tottenhamin. Sopu Internazionalen kanssa on tiettävästi myös lähellä.

Loput neljä seuraa – Juventus, Real Madrid, Barcelona ja AC Milan – eivät sen sijaan ole vielä täysin luovuttaneet Superliiga-projektin suhteen ja saattavat tulla rangaistuksi UEFA:n toimesta.

Jos yhdeksän 12 Superliigaan sitoutuneesta seurasta vetäytyy virallisesti projekti, lopetetaan se kokonaan, jatkaa ESPN. Tämän takia UEFA yrittää saada vielä kaksi muuta seuraa luopumaan mahdollisesta hankkeesta. Oikeustaistelu ei olisi kenenkään edun mukaista.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!