FC Honka pian Veikkausliigan pahnanpohjimmainen – HJK tarvitsi Seinäjoella maalintekoon 92 minuuttia

© Kuva: Juha Tamminen

HJK nousi kuin nousikin takaisin Veikkausliigan kärkeen lauantai-illaksi.

FC Inter oli aiemmin päivällä ohittanut ylivoimaisen mestarisuosikin, ja hyvin pitkään näytti siltä, ettei helsinkiläisten mammuttiarmeija onnistu maalinteossa Seinäjoella lainkaan.

Miro Tenho rikkoi kuitenkin kuparisen ajassa 90+2, ja Anthony Olusanya niittasi kaksi minuuttia myöhemmin loppuluvuiksi 0-2.

HJK:n lähinaapureihin lukeutuva FC Honka puolestaan ei tunnu onnistuvan pisteiden kaivuussa. Lauantaina käteen jäi Lahdesta jälleen puhdas nolla; isäntien Loorents Hertsi oli ottelun ainoa maalintekijä.

Espoolaisten kausi oli ennalta melkoinen kysymysmerkki, mutta moni veikkasi joukkueen silti sijoittuvan sarjan kärkipäähän. Nyt siltä ei näytä; Honka on pelannut nyt viisi ottelua,  ja sen pistesaldo on kolme. Perässä sarjataulukossa ovat vain AC Oulu ja Haka – jotka molemmat ovat pelanneet kaksi ottelua Honkaa vähemmän. Espoossa saatetaan siis parin kierroksen päästä pitää hyvinkin koko liigataulukon perää.

HJK:n pistesaldo sarjakärjessä on 13, FC Interiä yhden pisteen edellä. Kolmospaikan KuPS kohtaa iltapelissä Ilveksen, ja voi voitolla nousta myös 10 pisteen rajalle.